Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kebab-ravintola haastoi Punavuoren klassikot – André jäi ihmettelemään hittiannoksen kokoa: "Olisin syönyt toisenkin"

Varras: Kebab nousi uudelle tasolle perinteisellä ravintolakadulla.

Uudenmaankadulla Holy Døneria vetävä huippukokki Teemu Laurell pyyhkii otsaltaan hikeä keittiössä. Syy on nyt kiire – ei enää koronan aiheuttama ahdistus ja liiketaloudellinen tuskanhiki.

Tarvitaan vissyä, kun vartaat hohkaavat. Tällaista paahdetta kohtaa enää vain vanhoissa laivakeittiöissä.

Holy Døner aloitti toista kertaa. Ensimmäinen avaus viime elokuussa törmäsi suoraan koronaan. Nyt moni luulee, että uutuutta hohtava paikka on juuri vastikään avattu – näin muun muassa palkittu olutharrastaja André Brunnsberg, joka tuli bongaamaan paikan ”uutena”.

– Kana oli todella hyvä valinta. Sitä olisi syönyt toisenkin, hän sanoo viitaten pienehköön annoskokoon.

– Olutvalikoimassa olisi voinut olla enemmän kotimaisia pienpanimo, hän kaipaili.

– Eniten myy kana, Laurell vahvistaa. Se on todellakin iso trendi muuallakin kuin kanaketjupaikoissa. Täällä sitä menee satoja kiloja viikossa.

”Oluenystävän taivas!” – tässä on Helsingin paras olutravintola: lukijat äänestivät ykköseksi baarin, joka on harvinaisuus koko maailmassa

Sitä olisi syönyt toisenkin.

Käsintehdyssä kanavartaassa on 60 prosenttia luutonta koipireittä ja 40 prosenttia rintaa. Ja maltilliset mausteet.

Neutraali maku on Laurellin mukaan haettu Turkista. Tämä on nyt jotain muuta kuin mättökebabia.

Lihat tulevat Saksasta. Toimittaja on Öztürk Döner Produktion, joka on latonut vartaita vuodesta 1995. Resepti on Holy Dønerin oma.

Laurellin henkilökohtainen suosikki on kuitenkin possu. Hän hieman ihmettelee, miksi se ei maistu kaikille suomalaisille kebabin ystäville.

Possuvartaan alkuperä on ruotsalainen Kalmar Kebab.

"Hyvää mättöä!" Tässä on Helsingin parhaaksi valittu kebab-ravintola – lukijoilta äänivyöry julkkisten suosimalle ketjulle

Laurellin rakkain lemmikki on jäätelökone. Oma vaihtelevin mauin tehty jäätelö on talon ylpeys.

Hän esittelee gelatokonetta keittiössä ja suosittelee pistaasijäätelöä kehuen sen pehmeyttä.

Paljonkohan masina maksoi? Ilmekään värähtämättä Laurell vastaa:

– 20 000 euroa.

Jotta jäätelö lähtisi hyvin lentoon, Laurell käy paraikaa polkupyöräostoksilla. Kesään mennessä olisi tarkoitus varustaa tanskalaistyyppinen taakkapyörä jääkaapilla.

Kenties myös torilla tavataan, sillä hän aikoo hakea Holy Døneria Hietalahden jättiterassille, kun parkletiä ei saanut ravintolan eteen.

HU testasi Helsinkiin tulevan pizza-automaatin – 3 minuutin jälkeen seurasi melkoinen yllätys

Uudenmaankadun muut ravintolat saivat nyt aiemmasta tarjonnasta poikkeavan kilpailijan. Kadulla on kymmenkunta – osa jopa maankuulua ravintolaa:

Heti vieressä löytyy Ysibaari eli Café Bar No 9. Se on vanhimpia. Ysibaarissa on syöty klassikkoannos Pollo Limonelloa jo muutamassa sukupolvessa.

Keittiömestari Tommi Tuomisen Demoa on Uudenmaankadulla koristanut Michelinin tähti vuodesta 2007.

Penny tuo tuulahduksen New Yorkia. Sushibar+Wine on Story-ravintoloistaan tunnetun We Are Groupin klassikkomesta.

Muuten kadulle ei ole tullut isoja ketjuja. Butchers bailaa viikonloppuisin – katu ei kuitenkaan ole bilekatu, jota jotkut kiinteistösijoittajat kammoksuvat jo pelkkänä ajatuksena. Cafetino toimii lounaskahvilana.

Fredan kulmassa on aina ollut ravintola, kuten muinoiset Davy’s-pizzeria, Kynsilaukka ja nyt ekologinen ravintola Nolla.

Joko kävit? Suomiräppärin firma avaa ravintoloita nyt kovalla tahdilla – "Alkaa olla Helsinki täynnä"

Ensi kesän jättiterassi on sijoittumassa selvästi kauemmaksi Helsingin keskustasta – "Vieressä on jo valmiiksi upea ravintolakeskittymä"

”Tulee Amerikka mieleen” – Yllättävään paikkaan syntyi Helsingissä yli 20 ravintolan keidas, joukossa myös harvinaisuus Suomessa