Poliisi varoittaa Ukrainan tilanteen synnyttämästä uudesta internet-ilmiöstä – "Oli motiivi mikä tahansa, se ei oikeuta lain rikkomiseen"

Poliisi varoittaa blogissaan Ukrainan tilanteesta syntyneestä uudesta ilmiöstä, jonka keskiössä ovat laittomat verkko-operaatiot. Verkon käyttäjät ovat esimerkiksi alkaneet tehdä verkkorikoksia niitä toimijoita kohtaan, joiden katsotaan liittyvän Venäjän hyökkäykseen tai tukevan sitä.

Poliisin kyberrikostorjuntakeskus muistuttaa, että oli omien tekojen motiivi sitten mikä tahansa, se ei oikeuta lain rikkomiseen edes kriisitilanteessa. Tehdyt verkkorikokset ovat olleet esimerkiksi virastoihin, suurlähetystöihin, yrityksiin ja henkilöihin kohdistuneita palvelunestohyökkäyksiä.

– Vaikkapa tahallinen sähköpostien ”spämmääminen” voi täyttää palvelunestohyökkäyksen tai tietojärjestelmän ja tietoliikenteen häirinnän tunnusmerkistön ja olla siten rikoslain mukaan rangaistava teko, blogissa muistutetaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut