Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pentik Anis vai Antik Penis: kumpi naurattaa sinua enemmän? – Klassinen sananmuunnos nosti suomalaisen keramiikkatuotteen päivässä some-hitiksi

Suomalaisyhtiö Pentik sai kerralla mahdollisesti kaikkien aikojen mainoskampanjan, kun Helsingin Sanomien toimittaja Alma Onali soitti markkinointipäällikkö Minna Lampiselle ja kyseli, minkälainen historia on oikein yhtiön Pentik Anis-tuotteen taustalla.

Moni osaa lukea jo tästä, että nimessä on kaikkien aikojen sananmuunnoksen aineksia, samaten Helsingin Sanomien toimittajan nimessä.

Helsingin Sanomien jutun voit lukea tästä.

Lampinen on ottanut sittemmin asiasta kaikki tehot irti Twitterissä. Yhtiössä ei heti tajuttukaan, miten hassunkuriselta tuotteen nimen saa vaivatta kuulostamaan.

– Kun kielikukkanen valkeni myös itselleni, seurasi hervoton naurukohtaus ja sitten menikin tovi itseäni keräillessä ennen kuin pystyin soittamaan takaisin, Lampinen kuvailee omaa reaktiotaan twiitissään.

Perjantaina aamulla markkinointipäällikkö jatkoi vaivattomasti samalla linjalla.

– Aamukahvit – Pentik Anis -mukista tietenkin.

Anis on Lasse Kovasen suunnittelema ja Posiolla valmistettu astiasarja, jonka tarkoitus on olla suunnittelunsa puolesta visuaalisesti mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä.