Roihupellon ammattiopistokampus avautuu 2026 – palvelee tuhansia opiskelijoita

Roihupellon Holkkitie 5:een rakennetaan Stadin ammatti- ja aikuisopiston uusi kampus, jonne mahtuu samaan aikaan 3 000 opiskelijaa. Opiskelijoiden kokonaismäärä on 4 500.

Rakentajaksi on valittu Lujatalo. Laajuudeltaan noin 44 000 bruttoneliömetrin jättikampus on Lujatalon historian suurin hanke.

Uusi oppilaitos tulee korvaamaan tällä hetkellä eri puolilla Helsinkiä sijaitsevia oppilaitoksia.

Hanke toteutetaan elinkaariurakkana, jolloin Lujatalo vastaa oppilaitoksen suunnittelun, rakentamisen ja 20 vuoden ylläpitopalveluiden toteuttamisesta sekä kohteen luovutuskuntovaatimusten täyttymisestä.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston nykyisistä tutkinnoista kampukselle sijoitetaan kone- ja tuotantotekniikan, tieto- ja viestintätekniikan, sähkö- ja automaatioalan, puuteollisuuden, maanmittausalan, teknisen suunnittelun, taideteollisuusalan, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan, pintakäsittelyalan, turvallisuusalan, logistiikan, osa sosiaali- ja terveysalan koulutuksista sekä tuva-koulutuksen, nuorten työpajatoiminnan ja maahanmuuttajien osaamiskeskuksen koulutuksia ja palveluita.

Tilat otetaan käyttöön tammikuussa 2026.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut