Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Auroran sairaalan maamerkki puretaan pian – näin Laakson jättityömaa muuttaa koko aluetta

Auroran sairaala-alueen portilla alkaa keväällä katutyöt, jonka yhteydessä kaadetaan kahdeksan puuta.

Puut joudutaan poistamaan, koska ne sijaitsevat uuden tielinjauksen kohdalla. Kaatamiset tehdään ennen lintujen pesintäkauden alkamista.

Auroran sairaala-alueen edustalla sijaitseva taideteos Painottomuus siirretään turvaan työmaan alta myöhemmin keväällä.

Sairaalan maamerkkeihin kuuluva pieni porttivalvomo puretaan. Auroran sairaala-alueen portti pysyy käytössä koko ajan. Katutöillä ei ole vaikutusta myöskään kävelyyn ja pyöräilyyn Auroransillalla.

Laakson ratsastuskentän kupeessa on käynnissä työmaa, jossa rakennetaan vesilinjoja ja muuta kunnallistekniikkaa Laakson sairaala-alueen uusia rakennuksia varten. Uudet vesilinjat ja muut johdot rakennetaan kävely- ja pyörätien alle.

Meluavat työvaiheet päättyvät huhtikuussa, jos suunniteltu aikataulu toteutuu.

Helsingin kaupunki ja Hus uudistavat Laakson sairaala-alueen Laakson yhteissairaalaksi. Rakennustöiden valmistumisen jälkeen Laakson sairaala tarjoaa hoitoa psykiatrisiin ja fyysisiin (somaattisiin) sairauksiin. Sairaalaan tulee tilat Husin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, Husin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson nykyinen sairaala-alue ja sen kulkuyhteydet muuttuvat täysin. Alueelle tulee kolme uutta sairaalarakennusta. Kolme säilyvää sairaalarakennusta peruskorjataan. Laakson sairaala-alueelle rakennetaan pääajoyhteys tunnelin kautta Auroran sairaala-alueen liittymästä.

Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.