Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vanhaan kauppahalliin avattiin myymälä, jollaista ei ole ennen nähty – Pirjo ja Jaakko innostuivat heti: "Mukava nähdä tällainen uusi paikka

Ravintola: Makkaratehtaan myymälä ja pienpanimot saman katon alle.

Tällaista ei ole koskaan ollut Helsingin Vanhassa kauppahallissa. Tiedon vahvistaa Helsingin kaupunginarkisto. Viineihin erikoistunut Alko on toki toiminut jo vuosia, mutta olutta ei myyty edes ennen kieltolakia.

Makkaraakin on myyty alusta alkaen, mutta nyt perjantaina avautui siis ensimmäinen olutkauppa. Tarkemmin sanottuna olutkauppa, joka myy ja tarjoilee sekä olutta että makkaraa. Ulos myydään maksimissaan 5,5-prosenttisia ja paikan päällä voi saada hanasta muutamat vahvemmat.

Ruoka-annokset kuumennetaan turbouunissa. Myöhemmin tulee ehkä myös höyrystin.

Helsingin Makkaratehtaan lippulaivamyymälän takana on tuotemerkin omistava Perniön Liha, joka kuuluu Fodelia-konserniin. Voidaan puhua tämän makkarantekijän paluusta Helsinkiin.

Perniön tunnetuimpia tuotteita on hirvenlihasta valmistettu Rukiinen Riistaryynäri. 90-vuotias Salossa toimiva perhetaustainen yritys on yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista.

Oli mukava nähdä tällainen uusi paikka.

Ravintolan ja kaupan hybridin omistavat puoliksi espoolaiset yritykset: The Tired Uncle Brewing Co ja Pavrest Oy, jolla on entuudestaan Espoon Haukilahdenrannan Café & Bar.

Hallin uutta liikettä emännöi Maiju Mikkonen, joka on tähän asti ollut Espoon Keran pienteollisuusalueella toimivan Tired Uncle Brewingin taproomin vetäjä.

Perjantaina lihatiskissä oli korealainen Gochujang- ja meksikolainen Ancho-raakamakkara, ryynimakkara ja useammat yönakit sekä lisukkeet.

Näitä kävivät maistelemassa muiden muassa tamperelaiset Pirjo ja Jaakko Hjerppe. He poikkesivat tutustumaan pääkaupungin makkaratarjontaan samalla matkalla, kun olivat tulleet kuuntelemaan Muistojen Bulevardi -juhlakonserttia Savoy-teatterissa.

– Oli mukava nähdä tällainen uusi paikka ja hyvät olivat maut, Hjerppet tuumasivat.

– Makkaroita meillä löytyy aina, mutta myös ylikypsää possua. Kaali on itse marinoitu ja sinappi talon omaa, Mikkonen listaa listaansa ja huomauttaa, että se elää sen mukaan kun nähdään miten kysyntä asettuu.

Olutta on parikymmentä erilaista. Hanassa kaksi. Oman panimon tuotteiden lisäksi valikoimia täydentää joukko kotimaisia pienpanimoita, kuten Olarin panimo ja Tuju Lappeenrannasta. Virosta on muun muassa Lehe Pruulikoda eli Lehen Panimo.

Hallin käytävällä olevan myymälän lisäksi Olut ja Makkara saa oman terassin merenpuoleiselle parkkipaikalle.

Tired Uncle Brewing on 1/9-osa osakas myös Juova Hanahuoneessa, joka palkittiin Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä kaupungin parhaana olutravintolana.

”Väsyneet sedät” aloitti 2018 kiertolaispanimona pannen Lohjalla. Ensimmäiset omat keitot valmistuivat Kerassa 2019.

Lue myös: ”Oluenystävän taivas!” – tässä on Helsingin paras olutravintola: lukijat äänestivät ykköseksi baarin, joka on harvinaisuus koko maailmassa