Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakuntayhtymä käynnistää yt-neuvottelut – Jopa joka viides työpaikka uhattuna

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstaina yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta Helsingin seurakuntayhtymän yhteisissä palveluissa.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkia yhteisten palveluiden osastoja ja yksiköitä. Niiden piirissä on yhteensä 493 viranhaltijaa ja työntekijää.

Työnantajan alustavien arvioiden mukaan tuotannolliset, toiminnalliset ja taloudelliset muutokset voivat johtaa enintään 90 työntekijän tai viranhaltijan palvelussuhteen päättämiseen.

Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske Helsingin seurakuntia.

Lue myös: Kirkko aikoo jättää Helsingin ostosparatiisit – jäsenkato pakottaa tinkimään tiloista ja henkilökunnasta

Yhteisten palveluiden arvioitu säästötarve vuoteen 2025 mennessä on noin 4,8 miljoonaa euroa, josta noin 1,0 miljoonaa euroa pyritään toteuttamaan kustannussäästöin ja 300 000 euroa toimintatuottoja lisäämällä.Neuvottelujen ja niiden jälkeen tehtävien päätöksien tavoitteena on löytää keinot saada 3,5 miljoonan euron säästöt rakenteellisilla ja muilla ratkaisuilla.

Lue myös: Kuusi kirkkoa joutui liipasimelle Helsingissä: Kalliossa erityisen vaikea tilanne - syynä seurakuntien talousvaikeudet

Seurakuntayhtymän tiedotteen mukaan neuvotteluiden osana voidaan myös neuvotella mahdollisista toimintojen yhdistämisistä, työnjaon tarkastelusta, organisaatio- ja palvelurakenteen muutoksista, tehtäväkuva- ja virantoimitusvelvollisuuden muutoksista, lomautuksista, osa-aikaistamisista, nimikemuutoksista, tehtäväsiirroista sekä näiden mahdollisista mukanaan tuomista henkilövaikutuksista. Tavoitteena on pyrkiä minimoimaan kielteiset henkilöstövaikutukset.

– Valitettavasti olemme nyt tilanteessa, että joudumme käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut. Yhteisten palveluiden johtajisto on etsinyt kevättalven aikana erilaisia keinoja säästötavoitteisiin pääsemiseksi, mutta tehdyt talouspäätökset edellyttävät kipeitäkin ratkaisuja toimintaedellytysten turvaamiseksi, seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki sanoo tiedotteessa. 

Yhteistoimintaneuvottelut aloitetaan 26. huhtikuuta.

Lue vielä: Vuosaaren kirkkoherra seurakuntien säästöistä: "Hätäjarrua ei tarvittaisi – säästötarpeen mittaluokka arvioitu väärin"

Kallion kirkon torni halutaan avata yleisölle – Kuvat: Näin mahtavat maisemat sieltä näkyvät

Oulunkylän seurakunta luopuu kirkostaan – 50-vuotias rakennus tullut elinkaarensa päähän