Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskus rakenteille ensi vuonna – aiheuttaa keskustassa väliaikaisia melu- ja liikennehäiriöitä

Kampin uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentaminen on tarkoitus alkaa ensi vuoden alkupuolella. Rakennus valmistuu vuonna 2027.

Uusi keskus rakennetaan Kampin metroaseman läntisen sisäänkäynnin lippuhallirakennuksen paikalle, Sähkötalon ja Autotalon väliin.

Uudisrakennukseen sijoitetaan 3–4 eteläisen terveysaseman palvelut ja se on mitoitettu 140 000 asukkaalle. Rakennukseen on tulossa terveys- ja hyvinvointikeskus, liiketiloja, metroaseman tiloja ja kulkuyhteydet metroasemalle sekä Kampin keskukseen.

Rakennustyöt käynnistyvät Runeberginkadun alla ja Salomoninkadun sekä nykyisen lippuhallin välisellä osuudella. Uudisrakennuksen paikalta purettavan lippuhallin kohdalla rakennustyöt alkavat aikaisintaan ensi vuoden lopussa.

Keskuksen rakennusaikataulut ovat alustavia ja niihin voi tulla muutoksia hankkeen aikana. Aikataulua tarkennetaan suunnittelun edetessä. Tarkempia tietoja on luvassa loppusyksyllä tänä vuonna. Rakentamisen aloittaminen edellyttää myönnettyä rakennuslupaa ja voimassa olevaa asemakaavaa.

Alueella laaditaan parhaillaan asemakaavamuutosta Runeberginkatu 2:ssa sijaitsevan hotellin laajennusosalle.

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentaminen aiheuttaa väliaikaisia melu- ja liikennehäiriöitä sekä muutoksia kulkureitteihin lähialueella näillä näkymin vuosien 2023–2027 välillä. Katuympäristön, ajoneuvojen ja jalankulun lisäksi hanke vaikuttaa myös kiinteistöjen maanalaisiin tiloihin.