Päätoimittaja Kannala: Suomalaisten sympatia hoitajia kohtaan sulaa – Venäjä pilasi lakon ajoituksen

Hoitajien lakko näyttää osuvan hoitajan omaan jalkaan, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

– Veikkaan, että palkankorotusten osalta lopputulos jää niin sanotusti normaalille tasolle, mutta jykevän lakon seurauksena hoitajien kokema sympatia sulaa, mikä vaikeuttaa parempien aikojen palkkavaatimuksia tulevina vuosina. Kaupan päälle hoitajat voivat saada lain, jossa heitä voi lakonkin aikana määrätä töihin nykyistä selvästi tiukemmin. Kansalaiset myös tiedostavat, että korona-aikana muukin hoitohenkilökunta, kuin vain hoitajat, on venynyt, ja he eivät silti ole lakossa, Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Viime päivinä kymmenettuhannet hoitajat ovat olleet lakossa.

– Ilman Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa ja sen aiheuttamia seurannaisvaikutuksia, olisi ajankohta lakolle voinut olla jokseenkin kohtuullinen, jos hyvää ajankohtaa lakolle voi edes olla. Olisi voinut ajatella, että koronarajoitusten poistuttua työtaistelulla olisi voitu alleviivata hoitajien kahden vuoden kovaa venymistä. Sympatiakerroin olisi noussut, kun työtaistelua olisi pönkitetty mediassakin paljon esillä oleilla esimerkeillä huonosta esimiestyöstä ja johtamisesta.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut