Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän sakkoa 45 minuutin aikana! Näin dramaattisesti alkoi poliisin suojatievalvonta Helsingissä – "Huh huh, Ratapihantiellä todella villiä meininkiä"

Poliisin valtakunnallinen, tehostettu suojatievalvonta on paljastanut ainakin pääkaupunkiseudulla sen, että moni autoilija ei juurikaan välitä suojateistä. Asiasta osoituksena ylikomisario, Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein julkaisi Twitterissä tiistaina kuvatun videon, joka osoittaa asian todeksi karusti.

– Huh huh, Ratapihantiellä todella villiä meininkiä. Seitsemän sakkoa eilen 45 minuutissa, Pasterstein kirjoittaa.

Videolla nähdään tilanne, jonka seurauksena autoilijan kortti päätyi hyllylle.

Vappupäivään asti kestävän tehostetun suojatievalvonnan pääkohteena on ajorataa käyttävien moottorikäyttöisten ajoneuvojen ja raitiovaunujen kuljettajien toiminta suojatietä lähestyttäessä ja suojatien kohdalla.

– Näissä rikkomuksissa on kysymys yleensä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, koska suojatiesääntöjen noudattamatta jättäminen voi tyypillisesti johtaa onnettomuuteen, kommentoi poliisitarkastaja Heikki Kallio tiedotteessa.

Kallio kertoo Twitterissä, että poliisi on suojatievalvonnan yhteydessä määrännyt moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajille yhteensä 74 maksumääräystä suojatiesääntöjen noudattamatta jättämisestä.

Liikenneturvan tilastojen mukaan viimeisen kolmen vuoden aikana on kuollut vuosittain keskimäärin 21 ja loukkaantunut 360 jalankulkijaa. Heistä joka viides menehtyi suojatiellä. Vastaavasti jalankulkijoiden loukkaantumisista 60 prosenttia tapahtui suojatiellä.