Helsingissä alkaa 3 suurta katuremonttia – haittaavat liikennettä näissä paikoissa

Helsingissä alkaa lähiaikoina kymmeniä katutöitä. Erityisesti suuret katutyöt Itäväylällä, Meilahdessa ja Ruskeasuolla haittaavat liikennettä.

Itäväylällä huhtikuussa alkava urakka vaikuttaa kaistojen määrään. Kesän aikana tehdään töitä Mustapuron tulvasuojauksen parantamiseksi ja peruskorjataan kaksi siltaa: pohjoinen Roihupellon kohdalla sijaitseva ylikulkusilta ja eteläinen Siilitien ylittävä silta.

Mustapurolle rakennetaan uusi virtausreitti Itäväylän ali. Kaksi huonokuntoista rumpua korvataan uudella virtauskanavalla, ja Itäväylän ja metroradan väliin rakennetaan kaksi rumpua

Mustapuron työt valmistuvat syksyllä 2022, ja siltojen peruskorjaukset valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä.

Meilahdessa rakennetaan uusi ratikan kääntöpaikka raitiolinjalle 7. Haartmaninkadulle rakennetaan lisäksi yksisuuntaiset pyöräkaistat ja kunnallistekniikkaa uusitaan.

Raitiolinja 4:n kulkuun tulee katko 13.–20. kesäkuuta, mutta tilalle järjestetään bussilinja. Haartmaninkadulla kielletään läpiajo. Kiinteistöihin ajaminen on kuitenkin sallittua, ja yhteys Haartmanin sairaalaan säilyy urakan ajan.

Rakentaminen alkaa huhti-toukokuun vaihteessa ja kestää marraskuuhun.

Ruskeasuolle rakenteille oleva uusi raitiovaunu- ja bussivarikko edellyttää raideyhteyttä, joka rakennetaan Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Raitioliikenne Korppaanmäentiellä katkeaa noin vuodeksi elokuun 2022 puolivälistä alkaen. Liikenne järjestetään korvaavilla busseilla. Urakalla on vaikutuksia liikenteeseen myös Mannerheimintiellä ja muilla alueen kaduilla. Nauvontie suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi.

Rakentaminen alkaa kesäkuun puolivälissä ja valmistuu arviolta marraskuussa 2023.

Katso kaikki katutyöt kartalta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut