Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolaklassikko Kappeli avattiin täysin uudistuneena – Mailis, 65, ihastui heti: "Entisöity niin kauniisti"

Esplanadin puiston Kappeli-ravintola on auennut puoli vuotta kestäneen remontin jälkeen. Ravintolan sisustus on uusittu täydellisesti ja koristeelliset yksityiskohdat restauroitu yhdessä Museoviraston kanssa.

– Kappeli oli kunnostuksen tarpeessa. Tämä on entisöity nyt kauniisti, ihailee tamperelainen Mailis Oksanen, 65.

Ravintolan kaikki huonekalut on vaihdettu ja muun muassa baaritiskit rakennettu uudestaan. Ikonisiin lasierkkereihin on lisätty lämmitystä, jotta niitä voi käyttää myös aiempaa kylmemmällä säällä.

– Sisustus on suunniteltu vaaleammaksi ja klassisemmaksi. Sohvaryhmillä tuodaan pehmeyttä. Mustan lattian alta hiottiin esiin ruskea parketti, ravintolanjohtaja Santeri Uusitalo sanoo.

Vuonna 1867 valmistuneen ravintolan lukuisat taideteokset haluttiin esille paremmin ja niiden valaistukseen on kiinnitetty enemmän huomiota.

–  Esimerkiksi Birger Kaipiaisen Tanssivia pareja oli ennen pimeämmässä paikassa, Uusitalo esittelee kahvilan tauluja.

Raumalaiset Liisa Salo, Eeva Silver ja Tuire Haaparanta syövät lohta Wäinö Aaltosen Muusa-veistoksen luona. Teos on siirretty kahvilasta keskeisemmälle paikalle ravintolaan.

– En kyllä huomannut, että ravintolaa on uusittu, Salo yllättyy. – Käyn täällä niin harvoin.

Salo sanoo, että ravintola on juuri niin tunnelmallinen, juhlava ja siisti mitä hän muistelikin.

– Valitsimme ravintolan, koska aikaisemmatkin kokemukset ovat olleet hyviä.

Kappelin kellarissa olleet suuret oluttankit ovat saaneet kyytiä. Tilalle rakennettiin leipomo, jossa kondiittorit leipovat lähes kaikki kahvilassa tarjottavat leivokset, pullat ja leivät.

Kellarin juhlatilat olivat kärsineet kosteusvaurioista. Santeri Uusitalo sanoo, että seinien märät ja pehmeät rakenteet on purettu kokonaan, eikä joidenkin ihmisten havaitsemaa maakellarintuoksua pitäisi enää olla.

Remontti jatkuu kesän ajan vielä muun muassa ulkokaton maalaamisella. Työt tehdään ravintolajohtajan mukaan niin, ettei niistä ole asiakkaille haittaa.

HOK-Elanto osti Kappelin Helsingin kaupungilta 20 miljoonalla eurolla vuonna 2020.