Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Rediin avautuu uudenlainen kauppojen keskittymä – "Olemme haaveilleet jo pitkään"

Kalasataman kauppakeskus Rediin avataan kesäkuun alussa kiertotalousyritysten keskittymä, Second Hand Market Area, jossa yritykset tarjoavat kiertotalouden mukaisia tuotteita ja palveluja.

Redin kolmanteen kerrokseen avattava Second Hand Market Area on osa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen hallinnoimaa kiertotalouskauppakeskushanketta. Tavoite on perustaa kokonaan kiertotalouteen perustuva kauppakeskus Helsingin Koskelaan vanhan ratikkavarikon yhteyteen.

– Olemme jo pitkään haaveilleet usean eri kiertotaloustoimijan palvelukeskittymästä, jossa eri toimijoiden palvelut täydentävät toisiaan ja tarjoavat kiinnostavan vaihtoehdon uuden ostamiselle, sanoo Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Quide Lehtikuja tiedotteessa.

Redillä menee nyt paremmin kuin koskaan ennen – kauppakeskuksen uusi pomo huomasi arvokkaan muutoksen: "Niitä halutaan entistä enemmän"

Kesäkuun alussa ensimmäisen vaiheen avauksessa ovensa avaa ainakin Kierrätyskeskuksen oma rajatun valikoiman pienmyymälä, jossa myynnissä on lasten ja naisten vaatteita, asusteita ja kenkiä, kirjoja ja lehtiä, musiikkitallenteita sekä kodintekstiilejä ja kierrätysaskartelutarvikkeita. Monipuolisia liikkeitä ja palveluita on luvassa lisää, sillä Second Hand Marketin tarkoitus on tukea etenkin pieniä ja keskisuuria kiertotalousalan toimijoita.

Itäisen kantakaupungin asukkaat ovat kauppakeskuksen mukaan kiinnostuneita kestävän kehityksen ja kiertotalouden tuotteista ja palveluista. Redissä sijaitsee Vapaakaupungin Olohuone, jossa on muun muassa ilmainen tuunausnurkkaus ja kirjanvaihtopiste. Myös Hävikkiruokakauppa WeFood on palvellut Redissä avauksesta asti.

– Yritysten täytyy tarjota kuluttajille vieläkin kattavammat mahdollisuudet kuluttaa vastuullisesti. Tätä Redin asiakkaat ovat meiltä pitkään toivoneet, iloitsee Redin kauppakeskusjohtaja Tanja Linsiö.

Helsingin trendialueelle avataan ravintola, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty – nimessä pyöräilijöille tuttu kaksoismerkitys

Second Hand Market Area tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia erikokoisille toimijoille muun muassa yhteistilan muodossa. Yhteistilassa toimijan ei tarvitse välttämättä vastata tuotteiden myynnistä ja henkilökunnasta, mikä helpottaa pienenkin toimijan mukaantuloa.

– Edellytyksenä sille, että luonnonvaroja säästävät valinnat voidaan tehdä kuluttajalle helpoksi, täytyy toiminnan olla myös yrityksille kiinnostavaa ja kannattavaa, toteaa tiedotteessa hankepäällikkö Johanna Kohvakka Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta.

Helsinkiin suunnitellaan täysin uudenlaista ostoskeskusta – mallia otettu Ruotsista ja Ikeasta

Historiallinen mullistus helsinkiläisessä Citymarketissa – 11 km/h-keksintö tuo lisää tilaa ahtaiksi moitituille käytäville

Salamakäänne! Triplasta tuttu leffateatteriketju aloittaa Redissä

Itä-Pasilan Alko suljetaan lopullisesti: tässä syy – lähteekö seuraavaksi Lidl?