Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nordenskiöldinkadulla pelataan MM-kisoja 31 vuoden tauon jälkeen –  toimitusjohtajan mukaan iäkäs halli on hyvässä kisakunnossa

Jo 56-vuotias Helsingin vanha jäähalli nousi yllättäen pelipaikaksi.

Nordenskiöldinkadun jäähallin toimitusjohtaja Tom Kivimäki lupaa hallin olevan erittäin hyvässä kunnossa MM-kisojen A-lohkon otteluille.

Edellisen kerran aikuisten MM-kisat pelattiin Helsingin jäähallissa vuonna 1991. Tuolloin Suomen paras pistemies oli Jari Kurri 12 pisteellä. Teemu Selänne jakoi kolmannen tilan venäläisen Valeri Kamenskin ja kanadalaisen Joe Sakicin kanssa.

– Eihän kenenkään pitäisi saada arvokisoja näin. Se on silti mielestäni ollut oikea ratkaisu hakea toista hallia Pasilan areenan tilalle, Kivimäki toteaa.

Kivimäki muistuttaa, että he hakivat kisoja myös virallisesti.

– Putosimme kisasta varmaan Helsinki Gardenin takia. Gardenin rakentamisaikataulu on ollut kysymysmerkki pidempään. Jos uuden hallin rakentaminen olisi alkanut vuodenvaihteessa, meillä ei olisi silloin ollut mahdollisuutta pelata täällä.

Toimitusjohtaja vakuuttaa hallin olevan hyvässä kunnossa. Hänen mukaansa hallia on korjailtu ja muutettu nykyajan tarpeita vastaavaksi vuodesta 2013 alkaen.

Eihän kenenkään pitäisi saada arvokisoja näin.

– Vaikka halli on iäkäs, puitteet soveltuvat mainiosti nykymaailman tarpeisiin. Olemme vuosittain laittaneet suunnitellusti hallin eri osia paremmiksi, Kivimäki kertoo.

Hallissa pelattiin nuorten MM-kisoja 2016. Tuolloin Patrik Laine, Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi johdattivat suomalaiset hienosti maailmanmestareiksi.

Stadihallissa, kuten kaupunkilaiset hallia kutsuvat, on aina viihdytty hyvin. Hallissa on hyvä tunnelma, ja katsomo on jyrkästi lähellä jäätä ja urheilijoita.

– Vielä ennen kisoja teemme pientä pintaremonttia. Tässä ajassa ei luonnollisesti ennättänyt tekemään mitään valtavaa. Hallihan vuokrataan kisajärjestäjälle ilman mainosteippauksia. Halli teipataan kisajärjestäjän toimesta, Kivimäki tarkentaa.

Stadihalliin mahtuu 8 200 katsojaa. A-lohkossa pelaa kahdeksan joukkuetta. Kivimäki laskeskelee, että lippuja myytäneen arviolta vähän päälle sata tuhatta.

– Sijainti on hyvä. Turistit pääsevät tänne helposti julkisilla. Olympiastadion ja tämä koko ympäristö on yksi Euroopan suurimmista urheilukeskittymistä.

Stadihallissa on pukukoppeja riittävästi. Kivimäki laskee, että pukuhuoneita on yhteensä 17, jokainen joukkue saa kaksi pukuhuonetta käyttöönsä.

– Myös HIFK:n oma pukukoppi annetaan jollekin joukkueelle.

Kivimäellä ja hänen joukoillaan on ollut vajaa kaksi kuukautta aikaa laittaa kaikki valmiiksi. Jäähallin toimistossa on kiirettä riittänyt.

– Kisojen aikana pelataan oikeastaan aamusta iltaan. Jonkin verran joudutaan jumppaamaan työvuoroja. Onneksi valtaosa työntekijöistä on omia työntekijöitämme, tämä helpottaa organisointia, Kivimäki.

Jo 56 vuotta vanha Helsingin jäähalli huokuu historiaa. Halli on urheilun lisäksi nähnyt maailmanluokan artisteja laidasta laitaan. Lisäksi hallissa on tehty politiikkaa ja onpa paikalla vieraillut jopa Paavi.

Tulevan kevään perinteisen ja jopa maailman kauneimmaksi jäähalliksi luonnehditun kisanäyttämön täyttää hurmoksellinen urheilujuhla.

– Stadihallissa ovat aina viihtyneet niin huippu-urheilijat kuin kirkkaimmat maailmantähdet. Tiedän, että halli näyttäytyy hienossa valossa niin pelaajille kuin kaikille paikalle tuleville kisaturisteillekin, toimitusjohtaja Tom Kivimäki hehkuttaa.