Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pahaa-aavistamaton kävelijä voi saada niskaansa ulostepommin juna-asemalla – "Ne keksivät aina uuden paikan"

Juna-aseman sillan reunoille asennettiin piikit, mutta linnut vaihtoivat paikkaa. Väyläviraston mukaan pulunkakka on tuttu ongelma asemilla.

Pulujen uloste on tahrannut Vantaalla Koivukylän juna-aseman ylikulkusillan. Kakkaa on kaiteilla, sillan kannella ja katon palkeissa. Pulut eli kesykyyhkyt oleskelevat palkkien päällä.

Havukoskelainen Pirkko Mäkinen arvioi, että pulut ovat viihtyneet ylikulkusillan luona parisen vuotta. Mäkinen on ilmoittanut puluongelmasta Vantaan kaupungille, jonka aliurakoitsija vastaa ylikulkusillan kunnossapidosta.

Viime viikolla ylikulkusillan reunapalkkeihin asennettiin piikkejä, jotta pulut eivät istuskelisi niiden päällä ja ulostaisi alapuolella olevan kaiteen päälle. Piikeistä ei ollut suurempaa hyötyä, sillä linnut ovat siirtyneet ylikulkusillan keskellä kulkevan kattopalkin päälle. Sieltä ne pääsevät pudottelemaan ulostepommejaan vielä paremmin keskelle siltaa aivan jalankulkijoiden pään yläpuolelta.

Koivukylän alueen katutarkastaja Markus Nieminen Vantaan kaupungilta kuulee nyt, että linnut ovat vaihtaneet paikkaa.

– Pitää laittaa lisää piikkejä, jos pulut eivät vielä pesi siellä. Tai pesimisen jälkeen.

Väyläviraston kunnossapidon päällikkö Eero Liehu sanoo, että pulujen kanssa on ”haasteita aika monessa paikassa” juna-asemilla.

– Ne keksivät aina uuden paikan.

Nieminen kertoo, että Koivukylän ylikulkusillan kattoon on miettitty asennettavaksi myös verkkoa esteeksi puluille, mutta se tekisi esimerkiksi valaistuksen huollon hyvin hankalaksi.

Lintuja houkuttelee Koivukylän aseman sillalle myös se, että joku tai jotkut ruokkivat niitä siemenillä ja leivanmurusilla, joita on ripoteltu pitkin siltaa. Ruoka vetää puoleensa myös rottia.

Ylikulkusillan puhtaanapito on hankalaa. Vettä ei voi käyttää, koska sillan alapuolella kulkee 25 000 voltin ajolanka. Siltaa on puhdistettu aiemmin lattianpesukoneella ja viime kesänä höyrypesulla. Nieminen kertoo, että höyrypesua varten piti radan sähköt katkaista yöllä muutamaksi tunniksi. Kaiteiden puhdistamiseksi ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin rätti ja pesuaine.

Niemisen mukaan Koivukylän aseman sillan epäsiisteydestä on tullut kaupungille vain joitakin palautteita. Tilanteesta uutisoi ensin Vantaan Sanomat.