Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK-kapteeni paljastaa suosikkiravintolansa – nämä paikat pannassa pelimatkoilla: "HJK ei niillä pysähdy"

HJK:n Miro Tenho paljastuu hyvän ruoan ystäväksi ja kotikokiksi, joka haluaa kehittää itseään.

Kantapöydässä

Juttusarjassa haastatellaan mielenkiintoisia helsinkiläisiä heidän valitsemissaan ravintoloissa.

Kantapaikkana tämä voidaan esitellä, toki myös työmaaruokalana. Ollaan Töölön jalkapallostadionin uusiutuneessa ravintolassa, jonka nimi on nyt Koti by Kim Mikkola.

– Aamupala ja lounas. Yleensä joka päivä. Jokainen pelaaja käy syömässä täällä – jotain poikkeuksia lukuun ottamatta. Itse tykkään siitä, että lounaspöydässä on alkupalaa, salaatteja, vaihtuvia kotiruokia ja jälkkäreitä, HJK:n kapteeni Miro Tenho sanoo kootessaan ateriaa viime perjantain aamutreenien jälkeen.

Erityiseksi mieliannoksekseen hän mainitsee paikan metsästäjänleikkeen.

Hyvän ruoan ystäväksi paljastuva Tenho listaa suosikkinsa kaupungilta:

– Lily Lee, aasialaisen menunsa takia.

– Ventuno, erityisesti sen friteerattu risottopallo.

– Ragu ja sen maistelumenyy.

– Harju 8, jossa on hyvä hinta/laatusuhde ja tunnelma.

Tenho käy joukkuetovereidensa Valtsun (Valtteri Moren) ja Jasban (Janne Saksela) kanssa lounaalla muuallakin.

– Mountain, nepalilaista ruokaa. Varsinkin talviaikaan kävimme siellä kerran viikossa.

– Birgitta Hernesaari sitten taas kun säät sallivat.

Jos ruokailujärjestyksessä on ”vapaapäivä”, joka tarkoittaa päivää ennen päivää, jolloin ei ole treenejä tai pelejä, hän saattaa mennä kavereiden kanssa pizzalle. Paikalla ei ole niin väliä. Pelipäivinä hän kokkaa myös itse.

– Usein pastaa. Teen sitä niin, että jää toiseenkin kertaan.

Hän ilmoittautuu italialaisen keittiön ystäväksi.

– Varioin pastoja. Teen itse peston. Laitan myös risottoa. Kesällä toki perunoita.

Kuka on ollut innoittaja ruoanlaittoon?

– Iskä on hyvä laittamaan ruokaa. Hän on tehnyt sitä aina.

Sitten löytyi esikuva myös omasta joukkueesta: ruotsalaismaalivahti Jakob Tånnander on kova kotikokki.

– Uusi kipinä heräsi. Aloin panostamaan raaka-aineisiin ja monipuolisuuteen.

Kilpailuksi hän ei sitä kuitenkaan kutsuisi, ja kokkaa joskus myös joukkuekavereidensa kanssa:

– Riskin veljesten (Roope ja Riku Riski) kanssa on tehty Kape Aihisen menu seuraten hänen livestriimiä.

– On ostettu parilla kympillä ohjelma ja hankittu raaka-aineet kotiin.

Entäpä pelimatkoilla, onko jäänyt mieleen jotain ruokailukokemuksia, joista haluaisi kertoa? Oletko maistanut Lahden lihamukia? Tampereen mustaa? Syötkö Turun rusinamakkaraa?

Tenho kääntää herkuista puhumisen toisin päin:

– Huoltoasemien buffetit eivät oikein maistu, kun kroppa on vielä pelissä. HJK ei niillä pysähdy.

Kansalliset erikoisuutemme hän kuittaa:

– Rusinamakkara ei maistu, koska en pidä lämpimistä rusinoista Maksalaatikkokin ehdottomasti ilman rusinoita!

Jotain bussiin kuitenkin ostetaan, kun jotain pitää saada. Tenho paljastaa:

– Se on yleensä pizzaa.