Kaupunginhallitus linjasi Vanhankaupunginkoskesta: Padon purkaminen haasteellista, mutta "ei mahdotonta"

Vanhankaupunginkosken padon purku otti askeleen eteenpäin maanantain kaupunginhallituksessa, mutta läpihuutojuttu ei historiallisen teollisuusrakenteen purkaminen joesta missään mielessä ole.

Kaupunginhallitus päätti, että Helsinki ryhtyy tarvittaviin toimiin Vanhankaupunginkosken padon purkamiseksi. Lisäksi kaupunginhallitus arvioi, että "patoa koskevan s-3-suojelumerkinnän kumoaminen voi olla rakennussuojelua koskevan oikeudellisen sääntelyn kannalta haasteellista, mutta ei mahdotonta.”

Padon purkamista on esitetty Helsingissä valtuustoaloitteilla useita kertoja ainakin vuodesta 2014. Tällä kertaa käsittelyssä oli Emma Karin (vihr.) aloite padon osittaisesta tai kokonaan purkamisesta.

Asiaa on myös selvitetty moneen otteeseen. Nyt tavoite on helmikuussa 2023, jolloin kaupunginhallituksen mukaan pitäisi olla olemassa kokonaiskuva asian keskeisistä osa-alueista, ratkaisuehdotukset sekä aikataulu jatkosuunnittelulle ja asian etenemiselle.

Vanhankaupunginkoskella on kaupunginhallituksen mielestä mahdollista yhdistää sekä historiallisen ympäristön vaaliminen että luonnon ja kalojen hyvinvointi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut