Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Wille Rydman ajautui ahdistelusyytösten keskelle – julkaisi avoimen päivityksen Facebookissa, syyttää poliisia asiakirjavuodosta

Kokoomuksen helsinkiläinen kansanedustaja Wille Rydman on joutunut ahdisteluväitteiden keskelle. Rydman on saanut kuulla, että suomalainen media on julkaisemassa hänestä jutun, jossa häntä syytetään naisten ahdistelusta. Rydman sanoo päivityksessään olevansa syytön.

Kansanedustaja sanoo todennäköisesti tekevänsä rikosilmoituksen törkeästä kunnianloukkauksesta, mikäli juttu julkaistaan.

– Jos näin tapahtuu, julkaisen myös sen aineiston, jolla kyseiselle medialle olen yrittänyt todistaa leimaavat väitteet perusteettomiksi. Sitten jokainen voi itse lukea ja arvioida, kuka puhuu totta, Rydman kirjoittaa.

Jutun taustalla on vuosina 2016–2017 historiaan jäänyt aiempi parisuhde, josta seurauksena kansanedustajasta tehtiin hänen mukaansa useampia perättömiä rikosilmoituksia. Rikosilmoitusten jättäjä oli aiemmin mainittu nainen, kansanedustajan entinen tyttöystävä.

– Nämä rikosilmoitukset eivät tietenkään johtaneet mihinkään. Suomessa on hyvä poliisi ja hyvä oikeuslaitos. Poliisin on pakko laatia esiselvityspöytäkirja tehdyistä rikosilmoituksista, ja siksi minullakin on dokumentaatio noista tapauksista. Poliisi näkyy selvästikin havainneen ilmoitukset silkaksi kiusantekoyritykseksi, Rydman kirjoittaa.

Sittemmin soppaan on kansanedustajan mukaan tullut myös henkilö, joka hän kutsuu "yli-innokkaaksi kokoomusnuoritytöksi". Tämän kanssa kontakti meni lopulta siihen pisteeseen, että tyttö alkoi väittää Rydmanin ahdistelleen häntä. Nämä väitteet on kansanedustajan mukaan todettu viranomaisten kanssa palturiksi.

– Jodelin (viestipalvelu) keskusteluista kiinnostuivat viranomaisetkin, jotka lähtivät selvittämään asiaa keväällä 2020. Tyttö ilmoitti itsensä lisäksi yhdeksän muuta naista, joita jodeljuorujen perusteella olisi ahdisteltu. Se olikin sekalainen seurakunta; kolme entistä tyttöystävääni, kaksi satunnaista biletuttavuutta, yksi puolituttu, kaksi kaveriani ja yhden aiemman on/off-heilan sisko. Poliisi puhututti kaikki ja totesi, että yhdenkään kertomus ei anna aihetta epäillä mitään, Rydman kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Rydman syyttää myös poliisia asiakirjavuodosta. Rydmaniin liittyvästä tutkinnasta on kansanedustajan mukaan tehty asiakirja, joka on julkistettu salaiseksi. Tästä huolimatta se on Rydmanin mukaan lähtenyt leviämään.

– Viime vuoden lopulla tuo kyseinen asiakirja on kuitenkin poliisista vuodettu tietyille tiedotusvälineille. Joulukuusta asti ovat eräät toimittajat soitelleet läpi tuttuja ja tuntemattomia löytääkseen sellaisia naisia, jotka voisivat vahvistaa minun kohdelleen heitä epäasiallisesti. Ilmeisen vaikea on ollut löytää, mutta sitkeästi on yritetty, kansanedustaja kirjoittaa.