10 rescue-koiraa kuoli lämpöhalvaukseen – Poliisi epäilee koirat Suomeen kuljettanutta törkeästä eläinsuojelurikoksesta

Seitsemän rescue-koiraa kuoli matkalla Suomeen ja kolme jouduttiin lopettamaan kuljetusolosuhteiden vuoksi. Kolme koiraa on poliisin mukaan edelleen hoidossa yliopistollisessa eläinsairaalassa, kaksi niistä huonossa kunnossa.

Poliisi epäilee kuljettajaa, 24-vuotiasta miestä, törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

– Epäilty toi koirat Suomeen pienessä kuljetusyhtiön kuorma-autossa, joka ei ole tarkoitettu eläinten kuljettamiseen. Auton ilmastointi oli puutteellinen, ja tämänhetkisen tiedon mukaan olosuhteet eivät muutenkaan olleet sopivat eläinten kuljettamiseen, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth.

Mediatietojen mukaan koirat kuolivat lämpöhalvaukseen.

Kaikkiaan autossa oli 32 koiraa, jotka oli julkisuudessa olleiden tietojen mukaan pelastettu venäläiseltä koiratarhalta.

Koirien kohtaloksi koitunut kuljetus tuli Helsingin satamaan Tallinnan-laivalla.

Luovutuskunnossa olleet koirat luovutettiin kuljetuksen tilanneelle yhdistykselle. Yksi eläinsairaalassa hoidettu koira on toipunut viikonlopun aikana sen verran, että sekin on luovutettu tilaajalle.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut