Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Järkyttävä ilmiö yleistyy pk-seudulla: Nuori tyttö pahoinpideltiin sairaalaan

Nuorten tyttöjen tappelu päättyi yhden tytön sairaalahoitoon tiistai-iltana seitsemän aikoihin Vantaalla Myyrmäen urheilupuistossa, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisin tietojen mukaan tappelu oli sovittu ennalta kavereiden kesken, mutta sivullinen tyttö puuttui tilanteeseen. Hän hyökkäsi yhden tytön kimppuun, joka sai hoidettavia vammoja.

Poliisilla on tyttöjen tappelusta videomateriaalia.

"Lasten puhelimista löytyy kuvia rahatukoista ja poseerauksista" – Ryhmässä ryöstelevät nuoret huolestuttavat poliisia: Tämä yleistynyt ilmiö vaikeuttaa tapausten selvittämistä

Tämän jälkeen alkoi poikien välinen väkivaltatilanne, jossa iso porukka löi ja muun myös potki yhtä uhria pään alueelle. Tiedotteen mukana myös tästä on poliisilla hallussaan video. Parhaillaan yritetään selvitellä tappeluun osallistuneiden henkilöllisyyksiä.

– Tällä poikien välisellä väkivaltavideolla näyttää siltä, että uhri pääsee pakenemaan. Huolestuttavaa on se, että meillä ei ole tietoa uhrin terveydentilasta, sanoo rikoskomisario Asko Sartanen tiedotteessa.

Hän toimii Itä-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan yksikössä.

– Mitä olisi tapahtunut, jos uhri ei olisi päässyt tilanteesta pakoon. Yksikin lyönti tai potku pään alueelle voi olla kohtalokas, Sartanen jatkaa.

Nuorten ryöstöt räjähtivät alkuvuodesta Helsingissä – poliisi vakuuttaa: "Tilanne on hallinnassa"

Poliisi on huolissaan näistä sosiaalisessa mediassa leviävistä väkivaltaisista videoista, joissa nuoret tappelevat, käyttäytyvät väkivaltaisesti ja pahoinpitelevät toisia nuoria jopa isommalla joukolla.

– Olemme saaneet haltuumme muutamia videoita, joissa paikalla on useita kymmeniä nuoria, joista lähes kaikki kuvaavat pahoinpitelyjä kännykällä ja vielä yllyttävät, hurraavat ja kannustavat epäiltyjä tekijöitä, Sartanen kertoo.

Tiistain vakavista väkivaltatilanteista on kirjattu rikosilmoitukset ja niitä tukitaan rikosnimikkeillä pahoinpitely.

Jos näkee vastaavia tilanteita, poliisi kehottaa aina ilmoittamaan niistä välittömästi hätäkeskukseen.

Poliisi kertoi nuorten väkivaltaan liittyvistä videoista muun muassa katujengivyyhdin yhteydessä.

Nuorisorikollisuudessa uusi ilmiö: Lapsi saattaa sanoa että "ei vasikoi" kaveriaan – koston pelossa myös uhri voi vältellä poliisia

Katujengi-ilmiö kasvaa Helsingissä – poliisi: "Pinnan alla kuohuu koko ajan, tämä ei ole tällä taputeltu"

Alaikäisiä lapsia on sijoitettu turvaan aikuisten väkivaltaisilta kostoilta Helsingissä ja Espoossa – "Koskee hyvin pientä ryhmää"