Kotkan mursu ei joudu Korkeasaaressa leijonien ruoaksi – Mediat: Tämä on viime yönä kuolleen jättieläimen lopullinen kohtalo

Viime yönä menehtynyt Stena-mursu ei päädy Korkeasaaressa suurten villieläinten – esimerkiksi leijonien – ruokalistalle.

Eläintarhaan on aiemmin tuotu kissapetojen ruoaksi Korkeasaaren oman ruokavalion lisäksi muun muassa ammuttuja citykaneja, autokolareissa kuolleita eläimiä ja lopetettuja ratsuhevosia.

Ylen mukaan mursua ei aiota haudata, vaan eläinpatologi tutkii sen ruhon, jotta eläimen kuolinsyy selviäisi. MTV Uutisten mukaan osa mursusta päätyy tieteellisiksi näytteiksi ja loput sen ruhosta poltetaan.

Haminaan viime perjantaina rantautunut mursu kulki alkuviikosta kotkalaisen omakotitalon pihamaalle, mistä se aiottiin eilisiltana siirtää autokuljetuksella Korkeasaaren villieläinsairaalaan.

Mursu oli pahoin nälkiintynyt ja se nukutettiin kuljetusta varten. Eläin ei kuitenkaan kestänyt siirto-operaatiota, vaan se kuoli kesken matkan. Korkeasaari tiedotti tapahtuneesta pian puolenyön jälkeen.

Mursun kohtalo on viime päivinä ollut suuren mediahuomion kohteena ja suomalaiset seurasivat henkeään pidätellen jättimäisen nisäkkään vaiheita.

Korkeasaari paljastaa: tällä tavoin Kotkan mursu todettiin kuolleeksi – "Arvioimme, että hoitoa kannatti yrittää"

IS: Haminan mursu hajotti pyykkitelineen kotkalaismiehen pihalla

Mursu kuoli matkalla Korkeasaareen

Mursu tuli maihin Haminassa – Meneillään on pelastuslaitoksen historian erikoisin eläinpelastustehtävä, katso kuva

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut