Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sörnäisten metroaseman pääsisäänkäynti suljetaan maanantaina – kuva: tältä uudenkarhea portaikko näyttää

Sörnäisten metroaseman pääsisäänkäynti A suljetaan maanantaina 1. elokuuta. Samalla otetaan käyttöön Hämeentien lähellä oleva E-sisäänkäynti, joka on ollut perusparannuksen takia suljettuna huhtikuusta asti.

A-sisäänkäynti on Helsinginkadun ja Vaasanpuistikon välissä sijaitseva liukuporrassisäänkäynti. Vaasanpuistikon hissiyhteys metron lippuhalliin jää käyttöön.

Piritorista tuli entistä levottomampi – ryyppyporukan taakse jättänyt Toni, 49, huomasi ison muutoksen: "Vartijoilla pitäisi olla enemmän auktoriteettia"

Kun A-sisäänkäynti suljetaan, matkustajat voivat vaihtaa metrosta Kallion ja Töölön suunnan ratikoihin ja korvaaviin busseihin C-sisäänkäynnin kautta. C-sisäänkäynti on lippuhallissa järjestyksessä toinen uloskäyntivälikkö metrolta tullessa.

Myös hissiyhteys pysyy käytössä normaalisti B-sisäänkäynnillä Vaasanpuistikon ja Helsinginkadun välissä.

Kaupungin arvion mukaan aseman perusparannus valmistuu keväällä 2023. Työt eivät vaikuta metroliikenteeseen tai liikkumiseen aseman laituritasolla.

Pyöräliiton puheenjohtaja huolestui Piritorin työmaa-aidasta: "Aiheutti Tampereella kuoleman"