"Ukrainan suosituin rock-bändi" saapuu Helsinkiin – edellinen Suomen-keikka myytiin loppuun

Ukrainan suosituimmaksi rock-yhtyeeksi mainostettu Okean Elzy, saapuu Suomeen syyskuussa. Yhtye esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa tiistaina 13. syyskuuta osana ympäri Euroopan nähtävää Apua Ukrainaan -kiertuettaan.

Okean Elzy on valittu useana vuonna Ukrainan parhaaksi yhtyeeksi. Rock-bändin musiikki on yhdistelmä ukrainalaista kansanperinnettä, slaavilaisia melodioita ja länsieurooppalaista voimasoundia.

Bändion tullut tunnetuksi kantaaottavasta toiminnastaan. Tiedotteen mukaan yhtye vastustaa kovin sanoin Venäjän hyökkäyssotaa, ja jo 2010-luvulla se muun muassa osallistui näkyvästi Ukrainan vallastasyöstyn presidentin Viktor Janukovitshin vastaisiin mielenosoituksiin esiintymällä häntä vastustavissa konserteissa

– Osallistuin Okean Elzyn konsertin järjestelyihin jo vuonna 2014, kun yhtye nähtiin meillä nopeasti loppuunmyydyssä konsertissaan The Circuksessa, Helsingissä. Pian koittavaa syyskuista paluukonserttia Helsinkiin on valmisteltu jo muutaman kuukauden ajan, ja olen iloinen, että se voidaan nyt viimein julkistaa, kertoo konsertin promoottori Tomi Lindblom Visual Media Productionsin tiedotteessa.

Okean Elzy on toteuttanut Venäjän hyökkäyksen jälkeen aktiivista sodanvastaista työtään. Se on tehnyt lukuisia hyväntekeväisyyskonsertteja ja on julkaissut hiljattain kaksi Ukrainan itsenäisyyttä korostavaa kappaletta: Joe Cockerin tunnetuksi tekemän You Are So Beautiful ja ukrainankielisen Misto Mariji -nimisen laulun Mariupolin kaupungin kunniaksi.

Myös maailman suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Coldplay on nostanut Okean Elzyn musiikin esille tukiessaan Ukrainan sodan uhreja. Yhtye muun muassa esitti Okean Elzyn laulajan, Slava Vakarchukin, tekemän Obiymy-kappaleen heinäkuussa Varsovan-konsertissaan.

Vuonna 1994 perustetun Okean Elzyn muodostavat laulaja Slava Vakarchukin lisäksi kosketinsoittaja Milos Jelic, kitaristi Vladimir Opsenica, basisti Denis Dudko ja rumpali Denis Glinin.

Konsertin liput tulevat myyntiin Lippupisteeseen ensi maanantaina.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut