Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Annemari voitti Yhdysvalloissa frisbeegolfin MM-hopeaa – kertoo kuinka jenkkikentät eroavat Suomen väylistä: "Tuntui kuin saunassa olisi pelannut"

Nummelalainen näytti, että suomalaisella pelillä pärjää lajin syntymaassa USA:ssa.

Nummelalainen Annemari Lumppio voitti maailmanmestaruushopeaa frisbeegolfin mastereiden MM-kisoissa FA40-luokassa heinäkuun puolessa välissä.

Peoriassa, Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa käydyissä kisoissa pelattiin viisi kierrosta ja yhdeksän väylän finaali. Lumppion tulos finaalissa oli 32 (+3) ja hän jäi maailmanmestaruuden voittaneesta yhdysvaltalaisesta Charlotte Christensenistä vain yhden heiton päähän finaalissa.

Lopputuloksissa Lumppion tulos oli viiden kierroksen jälkeen +39 ja heittotulos 359. Lumppio hävisi voittajalle kahdeksalla heitolla. Pronssia heittänyt yhdysvaltalainen Kacie Gallagher jäi lopputuloksissa seitsemän heiton päähän Lumppiosta.

Nummelalainen on tyytyväinen MM-hopeaan, vaikka kisoihin lähdettiin taistelemaan jopa kultamitalista.

Draivit ja lähipeli toimivat.

Annemari Lumppio

– Mestaruutta lähdettiin hakemaan, mutta se olisi vaatinut puttigreeniltä erinomaista suoritusta. Mitali oli vähimmäistavoite ja hopeaan olen tyytyväinen, Lumppio summasi.

Lumppio oli peliinsä tyytyväinen.

– Viisi kierrosta sujui tasaisesti. Draivit ja lähipeli toimivat eli omilla vahvuuksilla mentiin.

Kentät Yhdysvalloissa olivat Lumppion mielestä monipuolisia ja haastavia.

– Yhdysvalloissa on ehkä avoimempia ratoja enemmän, kun taas Suomessa on paljon metsäratoja. Väylät ovat hiukan lyhyempiä, mutta toisaalta teknisempiä. Hyvin siellä suomalaisella pelillä pärjäsi, Lumppio kertoo hymyillen.

Olosuhteet kisan aikana olivat kuumat ja kosteusprosentti kipusi korkealle. Myös tunnelma kisoissa oli korkealla.

– Välillä tuntui kuin saunassa olisi pelannut. Mutta todella hieno tunnelma kisoissa oli. USA on lajin syntymaa ja se näkyy vielä ehkä napsun verran isompina kuvioina siellä, vaikka Suomi on lajin huippumaa myös, hän pohtii.

– Finaali pelattiin yleisön edessä. Se oli hieno kokemus, yleisö kannusti meitä koko ajan.

Juttu on julkaistu ensin Länsi-Uusimaassa.