Trendiravintola Lulu's avattiin Helsingin todelliselle paraatipaikalle – tällaisen matkumatkan se tarjoaa Aasiaan

Pitkään tyhjillään olleen ravintolatilan täytti Lulu’sin aasialainen kasviskeittiö ja pitkistä jonoista tunnettu sushi-paikka Latitude 25.

Tällä kohtaa kaupunkia ei tarvitse kuin pitää ovea auki, niin tähän aikaan vuodesta asiakkaita kävelee sisään. Uuden Lulu’s-ravintolan oven päällä ei ole nimikylttiä eikä ovessa aukioloaikoja. Vasta nousemalla porrasaskelmat törmää ruokalistaan ja hovimestariin valoisassa salissa. Uutuus hohkaa, mutta myös keskeneräisyys paistaa. Esimerkiksi tauluja on nostamatta seinälle.

Helsingin uusi asuinalue täyttyy ravintoloista – ”Jos vielä japanilainen tulee, niin tarjonta on aika lailla kunnossa"

Ollaan ravintolatiloissa, jossa ovi on käynyt tiuhaan, ravintoloitsijoille.

Aiemmin paikassa ehti melkein vakiintua NoHon ja Kape Aihisen Roster. Kellarikerroksessa Ville Haapasalon lyhytikäinen Davai Davai tyssäsi Venäjän hyökkäyssotaan.

Muuten helsinkiläiset ovat oppineet tuntemaan Vanhan Apteekintalon Pohjoisesplanadin ja Unioninkadun kulmassa muun muassa Espan, Sasson, Fishmarketin, Havis Amandan ja Aleksander Nevskin osoitteena.

Edellisen kerran aasialaisen tuulahduksen kulmalle toi syksyllä 2020 Toni Toivasen japanilainen pop-up-ravintola Aki.

Nyt NoHo yrittää kärkiniminään Richard McCormick, Lucas Hoang ja Alex Nieminen. Samalla huippusuosittu Latitude 25 Korkeavuorenkatu 47:ssä tulee osaksi Lulu’sia. Hoangin piskuiseen omakase-ravintolaan on välillä ollut lähes mahdoton saada pöytävarausta. Nyt Lulu’sia ja Latitudea myydään samaa varauskanavaa käyttäen.

Vietnamista Suomeen muuttanut Lucas Hoang, 37, pyörittää nyt Helsingissä ravintolaa, joka on varattu 300 päiväksi eteenpäin – kertoo HU:lle isot suunnitelmansa tulevaisuudelle

McCormick on tunnettu muun muassa Yes Yes Yes, Holiday Bar ja Chéri -ravintoloiden sekä The Cockin ja Sandron perustajana. Ravintoloitsija Nieminen on puolestaan tunnettu myös mainos-, media- ja internetguruna.

Lulu’s onkin tavoittanut hyvin muun muassa sosiaalisen median influensserit. Ei-oota se ei kuitenkaan vielä myy, vaan varauskirjassa on tilaa, kuten satunnaiselle matkaajallekin.

Triplaan aukesi harvinainen buffet-ravintola – eron muihin sushi-paikkoihin huomaa välittömästi

Ravintolan tiedotteen mukaan sen makumaailma on saanut vaikutteita läntisen Tyynenmeren alueen monipuolisesta ruokakulttuurista. Erilaisista kasvisannoksista koostuva menu yhdistelee Lulu’sin mukaan omaperäisesti Kaakkois-Aasian ja Euroopan makuja ja raaka-aineita.

Maantieteellisesti alue on siis yhtä laaja kuin alakerrassa talvella toimineen neuvostohenkisen Davai Davain.

Ravintolaketjussa otettiin jälkiruoka pois, toiset korottivat lounashintoja – Minna, 32: "Tyrmistyin hieman, mutta ymmärrän kyllä"

Google-kääntäjä olisi tarpeen

Halvempihan tämä on kuin Finnairin äkkilähdöt itään. Lulu’s tarjoaa 56 eurolla kuuden ruokalajin makumatkan Aasiaan.

Tämän verran maksaa tasting menu, maistelumenyy. Yksittäisten annosten keskihinta on 13-14 euroa, halvimman saa yhdeksällä eurolla ja kallein jaettavaksi tarkoitettu maksaa 28 euroa.

Ideana on tilata kahdelle hengelle viisi erilaista annosta ja jakaa ne keskenään. Vatsansa voi täyttää yhdelläkin, kuten esimerkiksi udon-pastalla, jossa on kuningasosterivinokkaita, mustapippuria, pecorino-juustoa, salviaa ja sitruunankuorta (16 euroa). Keski-Italiassa tämä annos tunnettaisiin nimellä cacio e pepe.

Listat, kuten myös palvelu, ovat englanniksi. Oudohkot ruokalajit ja raaka-aineet ovat osa makumatkatunnelmaa. Tekee mieli kaivaa esiin matkoilta tuttu Google-kääntäjä.

Trendimakua yuzua löytää niin välipaloista kuin jälkiruoasta. Itäaasialainen sitrushedelmä on kiva yllätys parsakaalin ja härmekaalin risteytyksessä broccoliinissä, mutta jokapäiväisenä yuzuun saattaisi leipääntyä.

Lulu’s on kasvisravintola, muttei vegaaninen. Viinilista on laadukas, mutta myös alkoholittomat cocktailit ovat positiivinen yllätys.

Näissä Helsingin ravintoloissa on poikkeuksellisen hyvä siideritarjonta – "Etolan pönikkä" kauhistutti asiantuntijan

Täällä syödään läskisoosia! – Itä-Helsinkiin avattiin klassikoita tarjoava ravintola: "Sain paistaa burgereita kyllikseni golfklubeilla"

Tätä ravintolaa hehkutetaan "lihansyöjien paratiisiksi" – nämä 4 latinopaikkaa täytyy kokea Helsingissä

Lisää aiheesta

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut