Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mellunmäen turmaristeyksessä oli väärä tiemerkintä – kaupunki myöntää Ylelle: "Kaikkia emme ole saaneet poistettua"

Mellunmäen Länsimäentiellä suojatiellä tapahtuneessa yliajossa menehtyi sunnuntaina 72-vuotias pyörällä ajanut nainen.

Helsingin Uutisiin yhteyttä ottanut lukija kertoo, että kyseisellä suojatiellä on väärä tiemerkintä. Pyöräilijä oli tapauksessa väistämisvelvollinen, mutta onnettomuuspaikalla oli pyörätien jatkeen tiemerkintä, mikä on kesäkuun alusta alkaen saanut olla vain paikoissa, joissa pyöräilijällä on etuajo-oikeus.

Lukija kummastelee, miksi kaupunki ei ole vieläkään korjannut virheellisiä merkintöjä, vaikka siihen lakimuutoksen jälkeen on ollut kaksi vuotta aikaa.

Paikalta otetusta valokuvasta käy ilmi, että merkinnät ovat hieman haalistuneet, mutta silti nähtävissä.

Helsingin liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen myöntää Ylelle, että kaupunki ei ole saanut korjattua kaikkia merkintöjä annetussa siirtymäajassa. Vääriä merkintöjä voi olla jäljellä vielä kymmeniä.

– Pyöräteiden jatkeita on tehty Helsinkiin lukuisia 2000-luvulla. Olemme jyrsineet niitä pois kaksi vuotta, mutta kaikkia emme ole saaneet vielä poistettua, Putkonen kuittasi Ylelle.

Nykylain mukaan pyörätien jatke merkitään vain, mikäli ajorataa ajavilla on liikennemerkein osoitettu väistämisvelvollisuus.

Poliisi tutkii autoilijan ja pyöräilijän törmäystä. Turma-auton 18-vuotiasta kuskia epäillään tässä vaiheessa kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta.