Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Munkinpuistoon suunnitellaan uutta skeittipaikkaa – näitäkin paikkoja kartoitettiin

Munkinpuistoon suunnitellaan skeittipaikkaa, jolla parannetaan skeittauksen mahdollisuuksia Länsi-Helsingissä.

Suunnitelmia esitellään Teamsissä tämän viikon torstaina kello 17–18.30. Tilaisuuteen pääsee liittymään tästä linkistä.

Tilaisuudessa kerrotaan, mitä hankkeen aikana on tehty, miten puiston suunnittelu etenee ja käydään läpi puiston soveltuvuutta skeittipaikalle. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle.

Skeittipaikalle on kevään aikana etsitty sopivaa sijaintia. Tehtyjen tarkasteluiden ja maastokäyntien yhteydessä todettiin, että Munkinpuistossa on parhaiten tilaa, eikä asutusta ole liian lähellä.

Kartoituksessa tarkasteltiin Pikku Huopalahden, Ruskeasuon, Meilahden, Laakson ja Munkkiniemen alueita.

Lopulliseen päätökseen vaikuttivat muun muassa etäisyys lähimpään asutukseen, liikuntapuistojen vapaat alueet, urheilukenttien käyttö muuhun tarkoitukseen, alueiden maaperä sekä luonto- ja kulttuurihistorialliset arvot.

Munkinpuiston skeittipaikkaa suunnitellaan lapsille ja aloittelijoille sopivaksi. Sen toiminnoista keskustellaan myöhemmin alueen lasten ja nuorten kanssa erillisessä tilaisuudessa. Paikan valmistumisen myötä myös Munkinpuiston palvelut monipuolistuvat. Alueella on jo leikkipuisto ja siellä on frisbeegolfrata.

Hanke on yksi Osallistuvan budjetoinnin kautta jätetyistä ideoista. Tarkemmat tiedot kartoituksen vaihtoehdoista löytyvät Oma Stadi –sivuilla olevasta esityksestä Uuden skeittipaikan sijaintitarkasteluja kevät 2022. Oma Stadi –sivuilla voi myös seurata Skeittipaikka Länsi-Helsinkiin -hankkeen vaiheita ja kommentoida suunnitelmia.