Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus lisää laboratorioaikojaan kesän jälkeen – ylihoitaja antaa vinkin: Näin vältät aamuruuhkat

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) lisää laboratorioidensa ajanvarausaikoja kesän jälkeen. Aikojen lisääminen koskee kaikkia näytteenottopisteitä. Myös ilta- ja viikonloppuaikoja lisätään.

Tavoitteena on, että Hus Diagnostiikkakeskuksen ajanvaraustoimintaa lisätään 70 prosenttiin.

– Ennen kesää meillä oli laboratorioissa ajanvarausasiakkaita 48 prosenttia. Tällä hetkellä heitä on jo 56−57 prosenttia. Olemme lyhyessä ajassa onnistuneet lisäämään ajanvaraustoimintaa merkittävästi, kertoo ylihoitaja Tuija Ohranen tiedotteessa.

Syksyllä tarjolle on tulossa lisää myös enemmän ilta- ja viikonloppuaikoja. Tarkoitus on, että jatkossa ajanvarausajan saa aina samalle tai seuraavalle päivälle.

– Aamuruuhkat voi välttää parhaiten varaamalla ajan iltapäivälle. Paastoaminen ennen näytteenottoa on enää vain harvoin tarpeen, joten ajan voi varata myös illaksi. Ennen kuin varaa ajan, pitää laboratoriotutkimuksia varten olla aina lääkärin lähete, Ohranen toteaa.

Ajan laboratorioon voi helpoimmin varata sähköisesti osoitteesta huslab.fi/ajanvaraus. Ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse. Yhteystietoja löytyy tästä linkistä. Kiireellinen näytteenotto toimii edelleen vuoronumerolla.