Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

ParkkiPate joutui maksumieheksi – IS: 60 euron saatava muuttui vaiherikkaan väännön jälkeen 6 100 euron maksettavaksi

Suomessa hyvin tunnettu yksityinen pysäköinninvalvontayritys ParkkiPate on hävinnyt oikeudenkäynnin, jossa käsittelyssä oli sen itse nostama kanne. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Asia sijoittuu pääkaupunkiseudulle, jossa Päijät-Hämeestä kotoisin oleva autoilija oli saanut "Patelta" 60 euron suuruisen valvontamaksun. Autoilija oli asiasta eri mieltä pysäköinninvalvonnan kanssa: yritys odotti, että vastaaja olisi kertonut kuka auton on pysäköinyt, koska oli epäilys siitä kyse oli autoilijan sukulaisesta. Tästä syystä käsittely viivästyi.

ParkkiPate peruutti kanteensa valvontamaksun osalta, mutta vaati auton omistajaa maksamaan noin 1 500 euroa oikeudenkäyntikuluja. Auton haltija vastasi tähän vaatimuksella kanteen hylkäämisestä ja 4 612 euron oikeudenkäyntikulujen maksamisesta.

Pitkän väännön jälkeen ratkaisu löytyi lopulta oikeudenkäyntikaaresta. Sen mukaan asianosainen, jonka kanne jää tutkimatta, katsotaan hävinneeksi eli tässä tapauksessa "Pate". Käräjäoikeus totesi päätöksessään tämän lisäksi, että riidassa ei tullut esille sellaisia seikkoja, jotka viittasivat autoilijan aiheuttaneen tarpeettoman oikeudenkäynnin.

Hovioikeus on vahvistanut käräjäoikeuden päätöksen.