Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miina Äkkijyrkkä ei saa tavata lapsenlapsiaan – tytär haki lähestymiskieltoa, näin pian kielto raukeaa

Helsingin hovioikeus ei perjantaina antamassaan päätöksessä myöntänyt jatkokäsittelylupaa taiteilija Miina Äkkijyrkälle aiemmin langetettuun lähestymiskieltoon. Kiellolla haluttiin suojata Äkkijyrkän aikuista lasta ja kahta lapsenlasta. Käräjäoikeuden ratkaisu jäi näin siis pysyväksi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi toukokuussa Miina Äkkijyrkän perusmuotoiseen lähestymiskieltoon. Kielto päättyy käräjäoikeuden mukaan 13. marraskuuta.

Äkkijyrkän tytär haki kieltoa, koska kertoi oikeudessa epätoivotuista

yhteydenotoista, jotka ilmenevät osaltaan myös kirjallisista

todisteista. Oikeudessa todisteena käytettiin muun muassa tekstiviestejä ja videoita. Häirintä oli tyttären mukaan jatkunut edeltäneen puolen vuoden ajan, myös kielloista huolimatta. Äkkijyrkkä oli käynyt muun muassa tapaamassa lapsenlapsiaan helsinkiläisen päiväkodin pihalla, vaikka tytär oli kieltänyt.

Oikeus totesi, että hakija oli uskottavasti kertonut, että yhteydenotot olivat aiheuttaneet vakavaa ahdistusta ja herättänyt voimakkaita tuntemuksia, mikä osaltaan puolsi lähestymiskiellon tarvetta.

Tytär haki laajennettua lähestymiskieltoa, mutta käräjäoikeus päätyi puoli vuotta kestävään perusmuotoiseen kieltoon.

Äkkijyrkkä vastusti kiellon määräämistä ja katsoi, ettei hakemus tuli kokonaisuudessaan hylätä. Häirinnän vaatimus ei taiteilijan mukaan täyttynyt eikä häirintä ollut jatkuvaa.

Lähestymiskieltoon määrätty henkilö ei saa tavata suojattavaa henkilöä eikä muuten ottaa häneen yhteyttä tai yrittää sitä. Kiellettyä on myös suojattavan henkilön seuraaminen tai tarkkaileminen. Kiellon rikkomisesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään vuodeksi.