Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 40 vuotta Helsingissä toiminut ravintola siirtyi isältä tyttärelle – näistä erikoisuuksista Zinnkeller tunnetaan

Ravintola Zinnkellerissä on tapahtumassa sukupolvenvaihdos isältä tyttärelle, kun sen omistus siirtyy 78-vuotiaalta Wolfgang Wiegandilta ravintolaa uudistavalle Nina Wiegandille, 51.

Wolfgang Wiegand saapui Suomeen 1971 ja perusti Zinnkellerin Kruununhakaan vuonna 1980. Yrittäjä pitää sitä omalla alallaan yhtenä pääkaupungin vanhimmista perheyrityksistä.

Osa keittiön raaka-aineista sekä kaikki viinit ja oluet tulevat Saksasta. Saksalaisuus säilyy ravintolan toiminnassa myös jatkossakin.

Nina Wiegand osallistui ravintolan töihin jo koululaisena. Ensimmäisenä uudistuksena hän avaa uudelleen käyttöön ravintolan viini- ja olutkellarin. Vanha halko- ja hiilikellari yhdistettiin ravintolaan vuonna 1997. Viime vuosien ajan kellari on ollut käytössä lähinnä pienten ryhmien yksityistilaisuuksissa ja tarvittaessa ravintolan lisätilana vilkkaimpina päivinä ja iltoina.

Tarjolla on saksalaisten viinien, oluiden lisäksi myös oluttupaan sopivaa saksalaista pikkupurtavaa kuten esimerkiksi Obatzdaa Brezelin kera, Thüringer Bratwurstia ja Leberkäseä.

Lisäksi kellarin valikoimasta löytyy myös Suomessa harvinaisempia saksalaisia snapseja ja liköörejä kuten esimerkiksi Obstler, Williams Birne ja Haselnus Likör

Jätkäsaaren uudessa ravintolassa on työntekijöitä lähes jokaisesta maanosasta – "Tämä takaa autenttiset maut"