Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tunnetun kebab-ketjun perustajat avasivat uuden pizzerian Helsinkiin – näin Särdough eroaa kilpailijoista

Pizzabuumi ei näytä laantumisen merkkejä Helsingissä. Hietalahden kauppahalliin avattiin torstaina uusi Särdough Hietsu -pizzeria.

Hurjaksi äitynyt hintakikkailu yleistyy Helsingin ravintoloissa: 11 euron pizza maksoi yllättäen 18 euroa – Wolt pyytää ilmiantoja

Ravintola kertoo tekevänsä napolilaistyylistä pizzaa, mutta "ei pyri autenttisuuteen".

Perinteisten Margheritan ja Salamin lisäksi menuun kuuluu esimerkiksi Smoked Elk -pizza. Kyseisessä annoksessa on kylmäsavustetun muoniolaisen hirven lisäksi fermentoitua tomaattia, hillottua luumua ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Särdough-nimi viittaa hapanjuuritaikinaan, jota ravintola hapattaa 5-7 päivää ennen paistamista.

 – Hapanjuuritaikinasta vastaa leipuri-kokki Ryan Rodrigo. Hän hapattaa ja fermentoi kasviksia ja vihanneksia, ilmakuivattaa itse tekemiään makkaroita ja kuivalihoja, savustaa juustoja, lihoja ja kasviksia, tiedotteessa kerrotaan.

Rodrigo on kotoisin Filippiineiltä. Hänen juurensa näkyvät esimerkiksi Longganisa-pizzassa, jossa on itse tehtyä filippiiniläistä salamia ja pikkelöityä papaijaa.

Vuonna 2021 Ryan Rodrigo työskenteli Kampin Storyn keittiömestarina ja voitti Pizzamestari 2021 -kilpailun.

Rodrigon lisäksi Särdough Hietsua pyörittävät Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää. He tunnetaan muun muassa kymmenen vuotta sitten Fleminginkadulle avatun ja sittemmin ketjuksi laajentuneen Döner Harju -kebab-ravintolan perustajina. Bulevardilla heidän ravintoloistaan toimii Pamela.

Pizzerioiden hintasota alkoi Helsingissä – Triplaan avattu Pikku Napoli väittää myyvänsä kaupungin halvinta: "Halusimme tehdä jotain tyhmänrohkeaa"

Uusi hampurilaisketju aloittaa Suomessa - ensimmäinen ravintola auki perjantaina

Helsinkiin avattiin "5,10,15" -periaatteella toimiva ravintola – "Mielestämme se on reilua"

HU testasi Helsinkiin tulevan pizza-automaatin – 3 minuutin jälkeen seurasi melkoinen yllätys