Tunnetun kebab-ketjun perustajat avasivat uuden pizzerian Helsinkiin – näin Särdough eroaa kilpailijoista
2
Nduja-pizzassa on Särdoughin itse tekemää andouille-makkaraa, marinoitua munakoisoa ja mozzarellaa. Tähden sakaroiden sisään on leivottu ricotta-juustoa! Särdough Hietsu
Katso isompi kuvaPizzeria avattiin Hietalahden kauppahalliin. Särdough Hietsu
Aapo Siippainen
| Päivitetty
Pizzabuumi ei näytä laantumisen merkkejä Helsingissä. Hietalahden kauppahalliin avattiin torstaina uusi Särdough Hietsu -pizzeria.
Ravintola kertoo tekevänsä napolilaistyylistä pizzaa, mutta "ei pyri autenttisuuteen".
Perinteisten Margheritan ja Salamin lisäksi menuun kuuluu esimerkiksi Smoked Elk -pizza. Kyseisessä annoksessa on kylmäsavustetun muoniolaisen hirven lisäksi fermentoitua tomaattia, hillottua luumua ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Pizzeria avattiin Hietalahden kauppahalliin. Särdough Hietsu
Särdough-nimi viittaa hapanjuuritaikinaan, jota ravintola hapattaa 5-7 päivää ennen paistamista.
– Hapanjuuritaikinasta vastaa leipuri-kokki Ryan Rodrigo. Hän hapattaa ja fermentoi kasviksia ja vihanneksia, ilmakuivattaa itse tekemiään makkaroita ja kuivalihoja, savustaa juustoja, lihoja ja kasviksia, tiedotteessa kerrotaan.
Rodrigo on kotoisin Filippiineiltä. Hänen juurensa näkyvät esimerkiksi Longganisa-pizzassa, jossa on itse tehtyä filippiiniläistä salamia ja pikkelöityä papaijaa.
Pizzoissa käytetään paljon pikkelöityjä ja fermentoituja täytteitä. Särdough Hietsu
Vuonna 2021 Ryan Rodrigo työskenteli Kampin Storyn keittiömestarina ja voitti Pizzamestari 2021 -kilpailun.
Rodrigon lisäksi Särdough Hietsua pyörittävät Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää. He tunnetaan muun muassa kymmenen vuotta sitten Fleminginkadulle avatun ja sittemmin ketjuksi laajentuneen Döner Harju -kebab-ravintolan perustajina. Bulevardilla heidän ravintoloistaan toimii Pamela.