Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Artesaanijäätelöitä ja irtokarkkeja vedetään myynnistä – Raaka-aine määräysten vastaista

Joitakin eriä Kolmen kaverin jäätelön valmistamia jäätelöitä ja Candywellin irtokarkkeja vedetään myynnistä, koska niissä on Ruokaviraston mukaan käytetty määräysten vastaista lakritsiuutejauhetta.

Raaka-aineen toimittaja on Ruokaviraston mukaan ilmoittanut, että kyseisessä jauhe-erässä on torjunta-aine matriinia enemmän kuin laki sallii. Matriinilla ei ole EU-tason riskinarviota eikä hyväksyntää, joten sitä sisältävien elintarvikkeiden turvallisuudesta ole varmuutta.

Matriinipitoista lakritsiuutetta sisältävät erät herkkuja vedetään myynnistä Ruokaviraston mukaan varovaisuusperiaatteen vuoksi. Tuotteista ei ole tehty haittavaikutusilmoituksia eikä kuluttajavalituksia.

Nyt myynnistä vedettäviä herkkueriä on myyty kaupoissa jo kesästä tai syksystä 2021 lähtien.

Candywellin tuotteista takaisin vedetään irtokarkkierät, jotka ovat jo poistuneet myynnistä, mutta niitä voi vielä olla kuluttajilla jäljellä. Takaisinveto koskee karkkeja, joiden parasta ennen -merkintä on 09/2023–02/2024. Ne on tuotu markkinoille syyskuun 2021 ja helmikuun 2022 välisenä aikana. Takaisin vedettävät karkit on toimitettu kaupoille parin kilon pakkauksissa. Ne ovat nimeltään Ruosteiset Autot, Salmiakkipommi, Nitro Salmiakki, Nitro Laku-salmiakki ja Salmiakkilätkä.

Kolmen kaverin jäätelö on toimittanut takaisin vedettävät jäätelöt kauppoihin 15. heinäkuuta 2021 ja 8. elokuuta 2022 välillä. Tuotteet ovat:

Lakritsi & Vadelma -jäätelöpuikko, parasta ennen: 20.5.23, 16.6.23, 14.7.23, 10.8.23

Lakritsi & Vadelma -jäätelöpurkki, parasta ennen: 2.7.23

Lakritsi jäätelöpurkki: parasta ennen: 6.7.23, 15.9.23.