Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

20 minuutin päässä Kauppatorilta sijaitsee talvisen Helsingin kätketty aarre – "Täällä ei suolata teitä, lumihanki jää puhtaampana maahan"

Runsaan parinkymmenen minuutin matkan päässä Kauppatorilta sijaitseva ravintola Adlerfelt haluaa haastaa helsinkiläisten ajatuksen Suomenlinnasta pelkkänä kesäkohteena.

Kesäisin Suomenlinna ja siellä sijaitseva ravintola Adlerfelt kuhisevat väkeä, mutta syksyn saapuessa muuttuu hiljaisemmaksi. Lautta vie ympäri vuoden paikallislipun hinnalla vartissa Kauppatorilta Suomenlinnaan, mutta harva mannerhelsinkiläinen tulee sinne talvella lähteneeksi. Tähän Adlerfeltissä halutaan muutos.

Adlerfeltin toimitusjohtaja Ville Wäänänen sanoo, että Suomenlinnaan kannattaa tulla kokonaisvaltaisen elämyksen perässä.

– Täällä ei suolata teitä, joten lumihanki jää puhtaampana maahan. Kun pysähdyt ja kuuntelet, kuulet hiljaisuuden, Wäänänen sanoo Helsingin Uutisten sisarlehti Avecmedian haastattelussa.

Myös ravintolatoimenjohtaja Tanja Aromäki kuvailee talvista Suomenlinnaa Helsingin kätketyksi aarteeksi. Turisteja saapuu talvellakin, mutta kaupungin omia asukkaita ei juuri näy.

– Ei ole helppoa muuttaa Suomenlinnan kokoisen järkäleen kesäsesonkiin perustuvaa ulkoilmamuseon mainetta ja vuosikymmeniksi asettuneita käsitteitä pussikaljakohteesta. Palveluiden taso on ollut vähintäänkin vaihtelevaa, jolloin kohteesta ei ole kehkeytynyt esimerkiksi kulinaarisesti kiehtovaa, Aromäki sanoo.

Adlerfelt tekee osansa Suomenlinnan kulinaarisen tarjonnan pönkittämisessä. Viinihankinnoissa suositaan eurooppalaisia perhetuottajia ja listalle valitaan luomua tai biodynaamisesti viljeltyä. Oluet tulevat kotimaisilta pienpanimoilta.

Ravintolan keittiömestari Alfred Tallberg on selviytynyt Vuoden kokki -kisassa kahdesti semifinaaliin ja kerran finaaliin. Tallbergin tutkapari, ravintolapäällikkö Olli-Matti Turunen, on pitkän linjan sommelier ja asiakaspalvelun ammattilainen. Adlerfeltissä asiakkaita palvelee hovimestari.

Ravintola tarjoilee muun muassa luomua ja lähituotetuista raaka-aineista valmistettuja annoksia.

– Käytämme sopimustoimittajia ja -viljelijöitä pieniltä tiloilta ja hyödynnämme raaka-ainetta mahdollisimman laajasti, Turunen kiteyttää.

Saako omia eväitä syödä? – Helsingin luontoparatiisin ravintolatarjonta yllätti

Svartholman ainutlaatuinen tunnelma houkuttelee risteilijöitä