Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Wille Rydmania ei syytetä väitetystä raiskauksesta – kommentoi Helsingin Sanomien ratkaisuja erittäin happamasti

Keskusrikospoliisi tiedottaa, että kansanedustaja Wille Rydmania (ryd.) vastaan ei nosteta syytettä. Keskusrikospoliisi tutki, oliko Rydman syyllistynyt raiskaukseen vuonna 2015. Syyttäjien näkemyksen mukaan esitutkinnan perusteella ei ole todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi, syyttäjälaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Rydman nousi valokeilaan kesäkuussa, kun Helsingin Sanomat uutisoi Rydmanin käyttäytyneen vuosien ajan ahdistavasti nuoria naisia ja tyttöjä kohtaan. Uutisesta kävi ilmi, että poliisi oli selvitellyt Rydmanin tekemisiä myös vuonna 2020. Rydman kiisti väitteet ja poliisi tuli myös siihen tulokseen, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Keskusrikospoliisin tutkinta alkoi heinäkuussa 2022 Helsingin Sanomien jutun jälkeen. Tutkinta perustui uusiin kuulemisiin.

Kohun seurauksena Rydman on eronnut kokoomuksen eduskuntaryhmästä ja kuuluu nyt Ryhmä Rydmaniin. Rydman on puolustautunut asiassa myös oman bloginsa kautta: blogikirjoituksissaan Rydman on muun muassa kritisoinut kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Kai Mykkästä sekä alkuperäisen uutisen julkaissutta Helsingin Sanomia.

Rydman on kommentoinut tuoretta syyttämättäjättämispäätöstä myös sosiaalisessa mediassa. Myös siinä hän kritisoi Helsingin Sanomia sekä viittaa siihen, että myös Helsingin Sanomien julkaisemasta uutisesta on edelleen meneillään rikostutkinta.

– Syyttäjä on tänään tehnyt minuun kohdistuneesta rikosepäilystä syyttämättäjättämispäätöksen. Alla lisätietoa aiheesta. HS-jutun kirjoittajat ja osa sen haastattelemista henkilöistä sitä vastoin ovat edelleen rikostutkinnassa kyseiseen häväistysartikkeliin liittyen. Valoa kohden!, Rydman kirjoittaa.

Rydman on useampaan otteeseen omissa puolustuspuheenvuoroissaan viitannut hyvinkin sarkastisesti myös Helsingin Sanomien entisen päätoimittajan Kaius Niemen tuoreeseen rattijuopumusepäilyyn.

Tapaus tuli julki 18. marraskuuta, kun Niemi yritti lähteä omalla autollaan Sanomatalon parkkihallista kuitenkin sillä seurauksella, että hän törmäsi parkkihallin seinään. Niemi vapautettiin tehtävistään samana päivänä.

– Olen sen (illanvieton) päätteeksi vienyt (nuoren naisen) vieläpä autolla kotiinsa, mitä en tietenkään olisi tehnyt, jos illallisen yhteydessä olisi nautittu mitään vähäistä merkittävämpää määrää alkoholia (toki tiedän, että HS:n toimituksessa tämä ei ole itsestäänselvyys), Rydman kirjoittaa tässä blogitekstissä.

Kaius Niemi-tapauksen tultua julki Rydman julkaisi aiheesta samana päivänä kaksi twiittiä.

– Sopii kauniisti draaman kaareen, että mies, joka päätoimittajakaudellaan teki Helsingin Sanomista maan johtavan törkyjuorulehden ja paljasti jutuissaan valtion turvallisuussalaisuuksia, päättää "journalistisen" uransa ajelemalla kännissä päin seiniä Sanomatalon parkkihallissa, Rydman kirjoitti 18. marraskuuta.

Uutista päivitetty 14.31: Täsmennetty se, että Kaius Niemeen liittyvä asia on toistaiseksi syyteharkinnassa, eikä asiasta ole tuomiota. Kyseessä on siis tässä vaiheessa epäily.