Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Yrittäjät: Hallituksen tulee linjata nyt yrittäjien energiatuesta

Suomen Yrittäjät vaatii, että hallituksen tulisi nyt linjata yrittäjien energiatuesta.

– Moni yritys tarvitsee nopeasti apua selvitäkseen energialaskuistaan. Moni yritys on yhtä syvissä ongelmissa kuin moni kotitalous. Myös yrityksiä pitää olla valmius auttaa, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Yrittäjistä sanoo tiedotteessa.

Taustalla on Yrittäjien teettämä kysely, jonka perusteella pk-yrityksistä 43 prosenttia kertoo energian hintansa nousseen. Energian hinta on noussut teollisuusyrityksistä 72 prosentissa ja rakentamisen alalla 61 prosentissa yrityksistä. Joka kymmenes teollisuusyritys kertoo joutuvansa irtisanomaan tai lomauttamaan. Joka kolmas yritys puolestaan kertoo, että sodan aiheuttama yleinen epävarmuus vähentää tilauksia.

Järjestö on syksyn mittaan esittänyt hallitukselle, että yritysten energiatukea voitaisiin jakaa Valtiokonttorin toimesta korona-ajan kustannustuen lailla. Tuki tulisi rakentaa siten, että se kannustaa säästämään energiaa.

– Hallitus lupasi maanantaina kertakorvauksen kotitalouksille. Samalla tavalla pitäisi auttaa ahtaalla olevia yrityksiä. Toivon, että hallituksessa ei ylenkatsota yritysten hätää. Jos yritykset joutuvat kovin ahtaalle, se näkyy nopeasti lomautuksina ja irtisanomisina sekä tuotannon ja palveluidenalasajamisena. Nämä osuvat moneen kotitalouteen, Pentikäinen sanoo tiedotteessa.