Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jallupullista tunnettu taiteilijaravintola laittoi lapun luukulle Helsingissä – "En uskonut, että kukaan ostaisi tätä"

Jätkäsaareen vappuna 2017 perustettu Malaga Bar on lopettanut toimintansa tällä viikolla. Musiikkialan ammattilaisille tarkoitetun Jallukka-asuintalon kivijalassa toiminut Malaga Bar on tunnettu erityisesti taiteilijaravintolana, jossa on järjestetty paljon kulttuuritapahtumia.

Yrittäjä Stiina Kuisma, 58, sanoo, että Malagankadulla sijaitseva ravintola on pärjännyt olosuhteisiin nähden suhteellisen hyvin. Syyt lopettamiseen ovat henkilökohtaiset.

– Myin liiketoiminnan, koska ikää alkaa olla tarpeeksi. Baarin vetäminen, venyminen ja iltavuorot veivät voimavarojani. Tämä päätös johtuu täysin omasta elämänmuutoksestani.

Uusi yrittäjä aloittaa tiloissa tiettävästi helmikuussa.

– Löytyi ihana ostaja. En uskonut, että kukaan ostaisi tätä. Jätkäsaaressa on valtavasti ravintoloita myynnissä. Ostajaehdokkaita olisi ollut ilmeisesti muitakin.

Uusi yrittäjä kertoo konseptistaan tarkemmin ensi vuonna.

– Tähän ei sovi mikä tahansa paikka. Uusi baari sopii Jallukan henkeen, Kuisma tietää.

Stiina Kuisma on ollut perustamassa Helsinkiin lukuisia kuuluisia ravintoloita, kuten Ysibaari, joka oli osa 1990-luvun niin sanottua Uudenmaankatu-ilmiötä. Jaloviinasta makua saavat lihapullat eli Jallupullat on ollut monen hänen bistrotyylisen ravintolansa suosikkiannos. Jätätkö ravintola-alan nyt kokonaan taaksesi?

– Tavallaan en jätä, mutta en puhu suunnitelmistani vielä julkisesti. Malaga Baria en unohda. Onhan minulla siellä paljon ihania uusia ystäviä.

Jätkäsaaressa ravintoloiden nimet ja omistajat vaihtuvat tällä hetkellä hyvin tiuhaan. Malaga Bar on yksi Jätkäsaaren tunnetuimmista ravintoloista.

– Olen ylpeä, että Malaga Bar on toiminut viisi ja puoli vuotta. Täällä on pitänyt tosissaan yrittää. Täytynyt kokeilla ja keksiä koko ajan jotain uutta.

Mitkä ovat parhaita muistoja Malaga Barista?

– Yhteisöllisyys talon ja asiakkaiden kanssa. Täällä on ollut valtavasti hyviä juhlia. On touhuttu kaikenlaista ja tanssittu flamencoa, Kuisma kertoo.

Tieto Malagan sulkemisesta on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Voi ei!! Meidän lempiravintola Jätkäsaaressa. Kaiken hyvän ei pitäisi loppua aikanaan. Jallupullat maistuivat aina, ja tarjoilu oli ihan parasta, kuuluu ravintolan Facebook-päivitykseen kirjoitettu vastaus.

– Onpa sääli! Jodel-sovelluksen Jätkäsaari-kanavalla kirjoitetaan.

– Heikkouksista huolimatta tuli sielläkin käytyä varmaan joka toinen viikko vähintään, toinen sanoo.

Lue aiheesta lisää: Jallukan alakerran Malaga Bar avasi keskellä erämaata – "Olutkapakka täältä vielä puuttuu"