Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mies kuoli työpaikkansa vessaan ja makasi siellä jopa viikon – näin vastaa Helsingin kaupunki

Kalasatamassa sijaitsevasta työpaikkaravintolan wc-kopista löydettiin joulukuun puolivälissä mies, joka on voinut olla menehtyneenä jopa seitsemän päivää.

Ravintola on Helsingin kaupunkiympäristön toimialan Kaupunkiympäristötalossa Työpajankadulla.

Samalla toimialalla työskentelevän työntekijän mukaan menehtynyt mies oli osallistunut edellisellä viikolla ravintolassa lounaalle.

– Hän oli ollut työyhteisönsä kanssa ruokailemassa ja lähti huonovointisena käymään vessassa, mutta jäi sille tielle. Häntä ei löydetty seitsemään päivään, Helsingin Uutisiin yhteyttä ottanut työntekijä kertoo.

Työntekijän mukaan vessa oli malliltaan sellainen, ettei sisälle nähnyt esimerkiksi oven ali.

Miksi miestä ei kaivattu viikkoon?

– Se on meille täysi arvoitus ja suuri hämmästys. Jotain täytyy olla vialla työkulttuurissa, jos työntekijää ei isommin kaivata, hän sanoo.

HU:n haastattelema työntekijä on kuullut pöytäseurueelta, että aterian kesken jättäneelle miehelle yritettiin soittaa perään yhden kerran.

– Puhelimesta oli kuulunut kuulema korinaa ja yhteys oli katkennut. Seurue arveli hänen menneen sairaalaan.

Kaupunkiympäristön toimiala vahvistaa Helsingin Uutisille, että työyhteisöön kuulunut henkilö löytyi alakerran ravintolasta kuolleena 14. joulukuuta. Tapahtuneesta järkyttyneelle työyhteisölle järjestettiin kriisiapua.

Pitääkö paikkaansa, ettei vainajaa löydetty heti, vaan vasta pidemmän ajan päästä?

– En kommentoi sitä mitenkään. Onko tarkoituksenmukaista mennä makaabereihin yksityiskohtiin? vastaa kaupunkiympäristön toimialan tekninen johtaja Kari Pudas Helsingin Uutisille.

Onko siivouksessa tai kunnossapidossa ollut puutteita, jos vainaja on ollut wc:ssä jopa viikon ajan?

– Poliisi tutkii, mitä on tapahtunut. Tilat on vuokrattu ulkopuoliselle toimijalle.

Onko jotain rakennuksen ylläpidon käytäntöjä syytä muuttaa tapauksen johdosta?

– Kaikki tarvittavat muutokset tehdään, jos selviää, että turvallisuudesta täytyy pitää paremmin huolta.

Kaupunkiympäristön toimiala on vuokrannut ravintolan tilat Palmialle. Sen edustajat eivät halunneet kommentoida tapausta Helsingin Uutisille.

Helsingin poliisi ei epäile asiassa rikosta, vaan tutkii sitä kuolemansyyntutkintana, eikä kommentoi asiaa enempää.

Tällaisia ovat vessat, jossa kaupungin työntekijä virui kuolleena jopa viikon: "Eikö kaveriporukka yhtään ihmetellyt?"

Kaupunkiympäristötalo avautui Kalasatamassa vuonna 2020 ja siellä työskentelee noin 1500 Helsingin kaupungin työntekijää.

Palmia Oy on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yritys. Joulukuussa kaupunki kertoi, että se myy Palmian kokonaisuudessaan pääomasijoittaja Mutares SE & Co. KGaA:lle. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Toteutuakseen kauppa vaatii kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Juttua muokattu 10.1. klo 19.56: Lisätty tieto Palmian omistajuudesta. Klo 23.04: Palmia-kauppa on tarkoitus saada päätökseen tämän vuoden, ei ensi vuoden alussa.