Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Teini-ikäinen tytär saa pestä hiuksensa suihkussa kerran viikossa – näin suomalaisperheet nitistävät nyt hurjia asumiskuluja

Kerrostalosta sähkölämmitteiseen omakotitaloon muuttanut perhe kertoo Ilta-Sanomissa jopa miettineensä, tuliko tehtyä väärä valinta, kun loka-marraskuun sähkölasku oli heillä kaikkineen tonnin luokkaa.

Taloa lämmitetään pääasiassa takalla ja lämpötila on jutun mukaan pudonnut alakerrassa 16–17 asteeseen, lastenhuoneissa on lämpimämpää.

Perhe peseytyy puulämmitteisessä saunassa, jossa on kuumavesisäiliön. Ainoastaan teini-ikäisellä tyttärellä on lupa pestä hiuksensa suihkussa kerran viikossa.

Sähköuunin käytöstä on perheessä luovuttu.

– Teen kaikki ruoat takassa. Paistoimme kinkun takassa, karjalanpaistin takassa, joulutortut takassa, kaikki. Toivottavasti se näkyy jossain, mutta ei se ainakaan vielä ole näkynyt, pohtii perheenäiti IS:n haastattelussa.

Motivan asiantuntija kertoi aiemmin Helsingin Uutisissa, että kuumalla vedellä otetusta suihkusta voi tulla tuntuva lasku kalliin sähkön aikana. Tämä johtuu siitä, että suihkuvesi pitää lämmittää, ja monessa kodissa lämmittäminen tapahtuu sähköllä.

Jos suihkussa haluaa käydä huokeammalla, kannattaa veden lämpö säätää pois kuumasta, esimerkiksi 28 asteeseen, sekä lyhentää suihkun kesto korkeintaan 5 minuuttiin.