Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Työpaikan viereinen ravintola teki Eerosta, 35, osapäivävegaanin – jopa paikan perunamuusilla on oma salaisuutensa

Eero Palevaara, 35, opastaa ensikertalaista vegaaniravintola Brindavanin linjastolla värikkäiden kasvisruokien äärellä.

– Ei kannata ahnehtia. Tämä paranee loppua kohden.

Värikkäiden kaukaloiden äärellä on hyvä muistaa, että linjaston lopussa odottaa vaaka: maksu peritään painon mukaan, 26,70 euroa kilolta. Palevaaran täyden lautasen hinnaksi tulee 15 euroa.

Päivittäin ravintolassa lounastavasta sekasyöjästä on tullut osapäivävegaani.

– Tämä on hyvä tapa saada päivän vitamiinit ja hivenaineet.

Helsinkiläisravintolan erikoinen suodatussysteemi hanavedelle herättää kysymyksiä – "Jotkut tulevat pullon kanssa ostamaan"

Lisäksi ruoka on hänestä todella maukasta. Pelkkää perunamuusia on ryyditetty sheavoilla, rypsiöljyllä, mantelilla, kookoksella, sitruunalla, merisuolalla ja porkkanalla.

– Olen kuullut, kuinka moni asiakas on ihmetellyt, että voisi ryhtyäkin vegaaniksi, jos se tarkoittaisi näin hyvää ruokaa.

Kumpulantien varteen, Vallilan ja Itä-Pasilan rajamaille kesällä 2018, perustettu Brindavan aloitti ensin kasvisravintolana. Pian keittiössä jätettiin myös maitovalmisteet ruoan valmistuksesta.

– Puhtaan vegaaniravintolan perustaminen tuntui aluksi liian uhkarohkealta, kertoo ravintolan omistaja Pia Levlin, joka vaihtoi turvallisen virkamiehen uran ravintoloitsijan epävarmempaan leipään.

– Viime vuosina on tapahtunut iso harppaus ajattelutavassa, Levlin toteaa ja mainitsee esimerkkinä kauramaidon, jota voi lorauttaa kahviinsa jo lähes jokaisessa kahvilassa.

Helsinkiläinen kahvila teki yllätysratkaisun: kahvi on halvempi, jos tilaat sen kauramaidolla

Painon mukaan perittävä maksu on ollut käytössä alusta asti.

– Jos asiakas maksaa jokaisesta grammasta, hän ei ota ruokaa liikaa. Näin on käynytkin. Lautasilta syntyvä hävikki on todella pientä.

Myymättä jääneen ruoan ravintola lahjoittaa asunnottomien yhdistykselle.

Lounasravintola on virallisesti Levlinin nimissä, mutta käytännössä sitä pyörittää joukko ystävyksiä, joita yhdistää hindulaisuudesta kumpuava henkinen linja bhaktimarga. Tästä taustasta juontaa juurensa myös ravintolan intialaiset maut.

– Meistä monet ovat viettäneet aikaa Intiassa. Meillä on yhteinen henkinen mestari, jonka sanoma on levittää kasvisruokailua.

Aamun voimapommista syntyi uusi välipala – Kaisa, 26, edustaa Herttoniemen "hummus-tehdasta" tv-kisan finaalissa

Tässä on Helsingin parhaaksi valittu hampurilaisravintola – Dean, 30, ja Tomi, 58, juhlivat ylivoimaista voittoa Kalasatamassa

Menikö lihan imitointi kasvispihveissä jo liian pitkälle? – "Maku on metallinen, muistuttaa maksaa"

Kollegoitaan tv:ssä tylyttänyt "pahiskokki" avasi ravintolan Helsingin trendialueelle – tällaista ruokaa se tarjoaa

Vladimir, 27, toi ruokarekan Hakaniemeen ja myy luukusta vegaanihamppareita ja bowleja – Muistelee alkutaivalta 4 vuotta sitten: "Kyllästyin kanaan, enkä oikeastaan osannut kokata"

Kalasatamaan avatusta ravintolasta roihahti vegaaniraivo – yrittäjä reagoi välittömästi: "Kaikki alkoi siitä, kun..."