Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Mikään hämäräpyörittely ei herätä luottamusta" – Paavo Arhinmäki laukoo suorat sanat Jokereiden tulevaisuudesta

Kaupungin ja Jokerien edustusjoukkueen yhteistyölle ei ollut nyt edellytyksiä, Paavo Arhinmäki sanoo.

Jokereiden edustustason joukkueen tilanne näyttää sekavalta, kuvailee Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.).

– Jotta edustustason toiminta saisi uskottavuutta, sen pitäisi olla täysin avointa ja läpinäkyvää. Mikään hämäräpyörittely ei herätä luottamusta.

Jääkiekkoliiton hallituksen piti käsitellä Team Jokerit Oy:n sarjapaikkahakemusta Mestikseen 24. tammikuuta, mutta seura veti hakemuksensa pois juuri ennen kokousta.

– Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän hakemustaan. Pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä, liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela kertoi tiedotteessa.

Sarjapaikkoja myönnettäessä tarkastellaan lisenssiehtojen täyttymistä. Siinä keskeisiä ovat hakijan omistajuus, rahoitus ja toiminnan järjestelyt kuten peli- ja harjoittelupaikka.

Näiden asioiden pitää olla jo varsin pitkällä sarjapaikkoja myönnettäessä.

Tältä näyttää venäläisten omistamalla ex-Hartwall-areenalla nyt – toimittaja käveli sisään ja yllättyi

Venäjän KHL-liigan jättäneellä Jokereilla on ollut vaikeuksia löytää pelipaikkaa. Joukkueyhtiö on tiedustellut halleja ainakin Helsingin kaupungilta ja sen omistamalta Jääkenttäsäätiöltä.

– Jokerit lähestyi meitä tammikuun alkupuolella. Kävimme silloin läpi sekä kaupungin että Jääkenttäsäätiön hallit ja totesimme, ettei niihin ole mahdollista sijoittaa kokonaista sarjakautta, Arhinmäki kertoo.

Helsingin jäähalli on myyty vuosiksi eteenpäin ja Pirkkolan hallissa on junioritoimintaa.

– Jotain yksittäisiä iltoja olisi ollut vapaana ja päivisin olisi löytynyt harjoitteluaikaa.

Mahdottomaksi tilojen vuokraamisen teki myös se, ettei Team Jokereiden taustasta ole kerrottu tarvittavia tietoja.

– Kaupungille ei ole avattu joukkueen taustoja eikä rahoittajaa. Yhteistyössä kaupungin kanssa on edellytyksenä, että kaiken pitää olla läpinäkyvää ja rahoittajan tiedossa, Arhinmäki tähdentää.

Jokeri-faneilla edessä "ihan älytön" tilanne – Pave Mähönen, 56, ei suostu kompromissiin: "Se olisi ihan tsoukkijuttu"

Team Jokerit Oy rekisteröitiin kesäkuussa 2022 ja sen omistajaksi tiedetään Helsingin kaupunginvaltuutettu Joel Harkimo (liik.). Muuta tietoa rahoittajista tai taustakuvioista ei ole julkaistu.

Oikeudet Jokereiden nimen käyttöön on Jokerit Hockey Club Oy:llä, joka siirtyi huhtikuussa 2022 Jari Kurrin omistukseen.

– Jokerit Hockey Club Oy:llä on toiminnalleen helsinkiläisseuran logon ja nimen oikeudet omistavan junioriorganisaatio Helsingin Jokerit ry:n tuki, jääkiekkoseura tiedotti tuolloin.

Kurri totesi keväällä, että seuran omistuspohjan uudelleenjärjestelyissä ja rahoituksen hankkimisessa on kova työ.

– Olemme kuitenkin iloksemme huomanneet, että suomalaisista yrityksistä ja yksityishenkilöistä löytyy tahtoa olla Jokereiden mukana, Kurri sanoi tiedotteessa.

Arhinmäki muistuttaa, että Jokerit ry on tärkeä juniorityötä tekevä seura.

– Kun keskustellaan Team Jokereista, joka hakee miesten sarjoihin, on hyvä pitää mielessä, että se on oma toimijansa.

– Jokerit ry:llä on paljon vuoroja halleissa, ja se tekee merkittävää työtä lasten ja nuorten liikunnan parissa.

Jokerien tilanne on herättänyt paljon kommentteja sosiaalisessa mediassa. Kiekkosivusto Jatkoaika.comin keskustelupalstalla nimimerkki Cobol pelkää, että Jokereista ainakin parhaat junnut lähtevät tätä menoa muihin seuroihin.

Nimimerkki Ikurin Vireän mukaan kupletin juoni lienee ollut ostaa ja myydä nopeasti brändioikeudet.

– Tämä nopea siirto sitten ajoi karille hallikaupan venyessä ja vanuessa, ja nyt pelataan vain aikaa ja pidetään tahmeilla näpeillä kiinni brändistä.

Loppuvatko urheilun suuret arvokisat Helsingistä? – Arhinmäki: "Isoimpien lajiliittojen vaatimukset ovat karanneet käsistä ja vieraantuneet todellisuudesta"