Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Illallinen Tomi Björckin ravintolassa maksoi jopa 250 euroa – suljettiin lopullisesti

Viime vuonna avattu helsinkiläinen ravintola Sanchome lopettaa toimintansa. Tomi Björckin ja Serko Rantasen yhtiökumppaneineen omistama, hotelli Kämpin yhteydessä toiminut japanilaistyylinen ravintola sulki ovensa 15. helmikuuta.

– Raskain mielin jaamme tänään todella harmillisen uutisen, ravintolan tiedotteessa kirjoitetaan.

Yritys päätti itse toimintansa lopettamisesta. Syyksi kerrotaan maailmantilanteen aiheuttama raaka-aineiden ja kiinteiden kulujen ennalta-arvaamaton jyrkkä nousu sekä alkuvuodesta tapahtunut ostovoiman raju heikkeneminen.

– Kiitämme lämpimästi upeita asiakkaitamme, omistautunutta henkilökuntaamme sekä erinomaisia yhteistyökumppaneitamme. Surullisena toteamme, että 14.2. oli viimeinen toimintapäivämme kauniissa ravintolassamme, jonka eteen on paiskittu töitä vuosikaudet. Viimeiset vuodet ovat olleet erittäin haastavia ravintolatoimijoille.

Sanchomen erikoisuus oli omakase-tiski, johon otettiin vain kuusi asiakasta päivässä. Omakase-illallisen hinta oli 250 euroa. Helsingin Uutisten sisarlehti Avec kävi paikan päällä, kun Sanchome avattiin viime vuoden keväällä. Ruoka valmistettiin omakase-illallisella suoraan asiakkaan edessä.