Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Vesa-Matti Loiri teki kaksi testamenttia – perinnönjaosta ei ole syntynyt vieläkään sopua

Viime elokuussa kuollut Vesa-Matti Loiri teki kaksi testamenttia viime keväänä. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan. Toisesta testamentista ei ole kerrottu julkisuudessa aiemmin.

Ensimmäisestä testamenttiversiosta Loiri oli jättänyt entisen vaimonsa Riitta Loirin nimen pois. Toiseen testamenttiin Loiri lisäsi Riitta Loirin nimen ja hän määräsi tälle 15 000 euroa. Testamenteissa on myös muotoiluero Loirin omistaman Ramppivalo Oy:n jakamisesta.

Loiri toivoi aikoinaan, ettei perinnöstä syntyisi kiistoja. Perinnönjako on ollut kuitenkin riitaisa. Tytär Jenni Loiri ei ole hyväksynyt isänsä laatimaa testamenttia, ja entinen vaimo Riitta Loiri vastustaa molempia testamentteja. Riitta Loirin mukaan testamentit eivät täytä niille määriteltyjä muotokriteerejä. Jenni Loiri on puolestaan kyseenalaistanut sen, oliko hänen isänsä täysissä sielun ja ruumiin voimissa testamentteja tehdessään. Kiistaa on aiheuttanut sekin, kuka on kuolinpesän pesänselvittäjä ja pesänjakaja.

Vesa-Matti Loirilta jäi yli 360 000 euron varallisuus. Velkoja on noin 40 000 euroa, joten perillisille jää jaettavaa noin 320 000 euroa.