Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suomen vanhin olutfestivaali palaa Helsinkiin – järjestäjät hakevat juomia Tšekeistä

25 vuotta täyttävä Helsinki Beer Festival järjestetään Kaapelitehtaalla 14.–15. huhtikuuta. Vuoden 2019 jälkeen tapahtumaa ei ole pidetty muun muassa koronarajoitusten vuoksi.

–  Festivaali palaa osittain perinteisempään suuntaan ja on valinnut tämän vuoden teemamaaksi Tšekin. Maa on kuuluista vaaleista ja tummista lageroluistaan, mutta kuten kaikkialla, myös Tšekeissä tehdään nykyään kaikenlaisia oluttyylejä new england ipasta hapanoluisiin, tapahtuman tiedotteessa kerrotaan.

Festivaalin perinteinen oluenkeräysduo Markku Korhonen sekä Jyrki Peltonen matkaavat jälleen pienten kylien ja vuoristorinteiden pienpanimoihin ja tuovat sieltä harvinaisia oluita Suomeen.

– Tavoitteena on keräillä toistasataa tšekkiläistä pienpanimo-olutta, sekä myös muita alkoholi- ja alkoholittomia tuotteita festivaaleilla nautittavaksi.

Teemamaa Tsekin olutedustuksen lisäksi festivaaleilla on paikalla kymmenittäin suomalaisia pienpanimoita ja maahantuojia, sekä belgialaisten pienpanimo-oluiden osasto ja ruokakojuja.

Festivaalin yhteydessä valitaan Vuoden Olut ja Vuoden Siideri sekä julkistetaan Vuoden olutravintola.

Kyseessä on Suomen pitkäikäisin edelleen toiminnassa oleva olutfestivaali. Markku Korhosen ja Mikko Montosen ideoima tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Katajanokalla vuonna 1998.

Oikaisu: 17.3. klo 17.10: Tapahtuma järjestetään huhtikuussa, ei maaliskuussa.