Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hintojen kallistuminen nosti yllättävän hittituotteen esiin Prismoissa

Vaatelaastareiden myynti pompsahti.

Maailmantilanteen aiheuttama elinkustannusten nousu on saanut suomalaiset paikkamaan vaatteitaan aiempaa suuremmalla innolla.

Prisman myyntidatasta selviää, että ompelu- ja paikkaustarvikkeiden myynti lähti viime syksynä selvään kasvuun samoihin aikoihin sähkön hinnan nousun kanssa. Kasvu on vain kiihtynyt tänä keväänä ja etenkin vaatelaastarit tekevät nyt kauppaansa ennenäkemättömällä tahdilla.

Prisman kodin myyntipäällikkö Matti Viitanen kertoo, että paikkaus- ja ompelutarvikkeiden myynti on kasvanut 30 prosenttia vuoden 2023 alusta ja kysyntä alkoi kasvaa jo viime syksynä. Suurinta myynti on ollut huhtikuussa, eikä näkyvissä ole hidastumista.

– Uskomme myynnin kasvavan edelleen, sillä monet miettivät nyt hintojen kallistumisen myötä selvästi enemmän omien vaatteiden käyttöikää. Vaatteita korjataan entistä enemmän ja moni on nyt huomannut, että se on ehkäpä luultua helpompaa erilaisten paikkauslaastareiden ja muiden vastaavien tuotteiden avulla. Paikkausintoon vaikuttaa nousseiden hintojen lisäksi myös varmasti lisääntynyt ympäristöajattelu ja halu käyttää vaatteita ekologisesti kestävällä tavalla, Viitanen sanoo tiedotteessa.

Viitasen mukaan alkuvuoden selkeitä hittituotteita ovat olleet erilaiset vaatelaastarit.

– Vaatelaastareita on myyty tänä vuonna jo 13 000 kappaletta, mikä on selvästi aiempia vuosia enemmän. Erilaiset paikkakankaat ovat myös suosittuja, ja niiden myynti on kasvanut erittäin paljon. Vaatelaastarien suosiota selittää myös se, että ne ovat helppokäyttöisiä ja erittäin nopeita kiinnittää. Musta väri on näissä selvästi suosituin, myyntipäällikkö toteaa.

Samaan aikaan myös käytettyjen vaatteiden myymälät ovat kasvattaneet suosiotaan. Perinteisiä kirppiskauppoja ja merkkituotteisiin erikoistuneita vintage-putiikkeja alkaa olemaan myös Helsingin keskustan suurissa kauppakeskuksissa.