T24 | Viron hallitus tavoittelee työntekijöiden vapaan liikkumisen takaavaa sopimusta Suomen kanssa

Viron yleisradion uutisen mukaan Viron hallitus yrittää päästä sopimukseen Suomen kanssa työntekijöiden vapaan liikkuvuuden takaamiseksi poikkeustilan aikana.

Viron ulkoasianministeriön ja sisäministeriön tavoitteena on varmistaa työvoiman vapaa liikkuvuus Viron ja Suomen välillä samaan tapaan, kuin Viron ja Latvian välillä tehty sopimus tekee.

Liikkuvuudelle asetettiin väliaikaisia rajoituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja Suomi sulki viime lauantaina 11.4.2020 rajansan kaikilta ulkomaalaisilta. Rajoitukset eivät koske terveydenhuoltohenkilökuntaa tai rahti- ja tavaraliikennettä.

Tämä on Virolle ongelma, sillä tuhannet sen kansalaiset matkustavat edestakaisin kahden maan välillä, koska he asuvat ja työskentelevät eri maissa.

Viron ulkoministeriön tiedottajan mukaan Viro neuvottelee asioista Suomen kanssa joka viikko työryhmätasolla, mutta työntekijöiden rajat ylittävän liikkumisen aloittamisesta uudelleen ei ole vielä keskusteltu.

Tavoitteena on taata palveluiden ja työntekijöiden vapaa liikkuvuus Suomen ja Viron välillä samalla tavalla kuin se on jo sovittu Viron ja Latvian välillä. Ratkaisu riippuu Viron sisäministeriön mukaan koronavirustilanteen kehittymisestä ja ennusteesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut