T24: Virossa suurten kesätapahtumien järjestäminen on vaakalaudalla

Viron pääministeri Jüri Ratas totesi jo viime viikolla, että suurten joukkotapahtumien järjestäminen maassa on mahdotonta ainakin kesäkuun loppuun saakka. Uutinen ei tullut yllätyksenä tapahtumajärjestäjille, jotka ovat valmistautuneet tekemään vaikeita päätöksiä.

Koronavirus uhkaa monen suuren kesätapahtuman järjestämistä Virossa. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Viron yleisradion uutisen mukaan tapahtumajärjestäjät Virossa eivät ole halukkaita palauttamaan asiakkaille rahoja peruuntuvista tapahtumista, vaan toivovat voivansa järjestää tapahtumansa myöhemmin tänä vuonna.

Esimerkiksi Rakveren poliisilla on käsittelyssä heinäkuuksi suunnitellun Võsun rantafestivaalin turvasuunnitelma. Lähes 10 000 kävijää odottava festivaali ei ole vielä saanut vihreää valoa tapahtuman järjestämiseksi.

– Jos koronavirustilanne paranee ja rajoituksen poistuvat, kesän 2020 tapahtumia ja niiden järjestämismahdollisuuksia katsotaan uudestaan, Rakveren poliisiosaston johtaja Katrin Sats sanoo.

Päätöstä tunnetun Pühajärven juhannusjuhlan järjestämisestäkään ei ole vielä tehty. Kesäkuun alussa järjestettäväksi suunniteltu Haapsalun italialaisen musiikin festivaali on kuitenkin jo peruttu. Molempien tapahtumien järjestäjänä toimivan OÜ Monster Musicin johtaja Tanel Samm ei ole kovin positiivinen ja uskoo, että Pühajärven juhannusjuhlat pystytään järjestämään tuttuun tapaan vasta 2021.

Virolaisen hevimusiikin lippulaivatapahtuman Hard Rock Laagerin järjestäjä Kaido Haavandin mukaan päätös heinäkuisen tapahtuman järjestämisestä tai järjestämättä jättämisestä pitää tehdä pian, sillä ennen toukokuuta pitää varata bändit ja ryhtyä markkinoimaan tapahtumaa.

Toukokuun 10. päivä juostava Tarton maraton puolestaan juostaan virtuaalisena kilpailuna. Jokainen juoksija voi valita haluamansa reitin ja tallentaa sen ja juoksuajan vaikkapa puhelimeensa. Tietojen perusteella osallistujat saavat diplomin muistoksi tapahtumasta.

Myös toukokuun lopulla järjestettävä Tarton polkupyörämaraton järjestetään virtuaalisena kilpailuna, sillä Kansainvälinen pyöräilyliitto on kieltänyt kaikki kansainväliset kilpailut 1.7. 2020 saakka.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut