T24: Tallinnan kauppakeskukset saavat avata ovensa todennäköisesti toukokuun ensimmäisellä puoliskolla

Kauppakeskukset ovat olleen kiinni Tallinnassa maaliskuun lopulta lähtien. Nyt Viron talousministeri Taavi Aas on luvannut, että kauppakeskukset voivat avata ovensa jälleen toukokuun ensimmäisellä puoliskolla.

Thea Ekholm

Viron yleisradion uutisen mukaan Viron hallituksella on jo olemassa lähes valmis suunnitelma siitä, miten koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia ryhdytään vähitellen purkamaan. Yksi rajoitusten purkamistoimenpide on kauppakeskusten avaaminen.

Taavi Aasin mukaan kauppakeskuksille annetaan tarkat toimintaohjeet. Lisäksi niiden asiakkaiden pitää noudattaa edelleen voimassa olevia rajoituksia, kuten 2+2-sääntöä eli kulkea yksin tai kaksin ja pitää muihin ihmisiin 2 metrin turvaväli.

Kauppakeskuksissa sijaitsevat myymälät eivät myöskään saa järjestää mittavia alennusmyyntejä tai muita mainoskampanjoita, jotka voivat houkutella paikalle paljon ihmisiä ja tehdä esimerkiksi 2+2-säännön noudattamisen vaikeaksi.

Pahiten koronaviruksesta kärsineellä Saarenmaalla kauppakeskukset eivät saa vielä avata oviaan.

Taavi Aasin mukaan ennen rajoitusten purkamiseen johtavan päätöksen tekemistä Viron hallitus tulee vielä tarkistamaan koronavirustapausten kokonaismäärän, sairaalahoidossa olevien ihmisten määrän ja tartuntojen määrän yli 50-vuotiaiden joukossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut