T24: Tallinnan Fotografiskan seuraava virtuaalinäyttely on Bryan Adamsin Exposed – Opastettu kierros on sunnuntaina 3.5.

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila on sulkenut museot myös Tallinnassa. Kun yleisö ei pääse museoon, on museon tultava yleisön luokse. Näin toimii myös Tallinnan Fotografiska, joka järjestää nyt jo toisen maksuttoman virtuaalikierroksen näyttelyihinsä.

Thea Ekholm

Maksuton virtuaalikierros ja -opastus Bryan Adamsin Exposed-valokuvanäyttelyyn järjestetään sunnuntaina 3. toukokuuta klo 19.00.

Näyttelyn kuraattori Anke Degenhard ja museo-opas Elo Aun vievät yhdessä yllätysvieraiden kanssa yleisön virtuaalimatkalle Bryan Adamsin valokuvien maailmaan. Exposed-näyttely esittelee Adamsin valokuvia ensimmäistä kertaa Virossa.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että muusikkona paremmin tunnetun Bryan Adamsin valokuvaajan ura on kestänyt jo yli 20 vuotta.

Näyttelyssä on esillä kolme hyvin erilaista valokuvasarjaa. Yhden pääosassa ovat Adamsin kuuluisat muusikkokollegat ja muut viihde-, taide- ja muotimaailman julkkikset. Toinen kuvasarja esittelee sodassa vammautuneita brittisotilaita ja kolmas sarja on kokoelma muotokuvia Lontoon kodittomista. Nämä kuvat ovat ensimmäistä kertaa koko maailmassa esillä Tallinnassa.

Bryan Adamsin näyttely ehti olla avoinna Tallinnan Fotografiskassa vain vajaan viikon ennen kuin koronaviruksen aiheuttama poikkeustila sulki museon.

– Tiedämme, että Virossa on paljon Adamsin faneja, jotka eivät ehtineet nähdä näyttelyä. Niinpä halusimme tarjota heille mahdollisuuden tutustua siihen virtuaalikierroksen avulla. Myös Tom of Finlandin näyttelyn virtuaalikierroksesta saamamme hyvä palaute rohkaisi meitä jatkamaan, Tallinnan Fotografiskan näyttelynjohtaja Maarja Loorents kertoo.

Teknisesti virtuaalikierros on rakennettu niin, että osallistuja saa mahdollisimman aidon kokemuksen näyttelystä. Osallistujat pääsevät näkemään näyttelyn kuvia lähietäisyydeltä ja kuulevat tarinoita valokuvista ja niissä esiintyvistä ihmisistä.

Virtuaalikierrokselle voi osallistua Tallinnan Fotografiskan YouTube-kanavan välityksellä sunnuntaina 3.5. klo 19.00 alkaen.

Yleisö voi esittää kierroksen aikana oppaalle kysymyksiä Slido-sovelluksen välityksellä. Kierros kestää noin puolitoista tuntia ja se on englanninkielinen.

Tallinnan Fotografiskan työtä voi tukea ostamalla vapaaehtoisen pääsylipun museoon sen verkkokaupasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut