T24: Virossa verkkokauppojen ruuhkat ovat helpottaneet – Ihmiset käyvät nyt itse ostoksilla

Verkkokauppojen ruuhkat ja kotiinkuljetusten jonot ovat Virossa vähentyneet, kun ihmiset ovat taas ryhtyneet käymään itse kaupoissa. Kauppiaat uskovat kuitenkin ruoan ostamisen verkkokaupasta tulleen jäädäkseen.

Kuvituskuva Arkisto/Päivi Tuovinen

Thea Ekholm

Viron yleisradion uutisen mukaan myös verkkokauppojen logistiikkakapasiteetti on koronakriisin aikana kasvanut. Enemmän ihmisiä on palkattu sekä tuotteiden keräilyyn että kuljettamiseen. Esimerkiksi Coop-ketjuun on palkattu 50 olemassa olevan kuriirin lisäksi lähes 30 uutta työntekijää ja käytössä on myös enemmän kuljetusautoja.

Vielä muutama viikko sitten tallinalaisten suosituin urheilulaji öisin oli metsästää ruoan verkkokaupoista vapaita kotiinkuljetusaikoja. Jos olit onnekas, sait kotiinkuljetuksen viikon kuluttua. Viime aikoina tilanne on parantunut. Jos teet ruokatilauksen aamupäivällä, voit saada kuljetuksen jopa samalle illalle.

Coop-ketjun verkkokaupan johtajan Mait Mäesalun mukaan tilaukset on heiltä nyt mahdollista saada kotiin jopa samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä.

Sama suuntaus on ollut havaittavissa kaikissa kauppaketjuissa. Viikkojen ajan kasvaneet verkkokauppojen volyymit ja tilausmäärät ovat nyt tasaantuneet.

Virossa kaupan alalla uskotaan, että ruoan ostaminen verkkokaupoista on tullut jäädäkseen ja ihmiset jatkavat sitä senkin jälkeen, kun koronaviruksen aiheuttama poikkeustila ja rajoitukset on purettu.

Coop-ketjussakaan ei pelätä verkkokaupan osuuden laskua poikkeustilaa edeltävälle tasolle.

– Moni on saanut poikkeustilan ansioista ensimmäisen kokemuksen ruoan ostamisesta verkkokaupasta ja tottuneet uudenlaiseen tapaan tehdä ostoksia. Emme usko verkkokaupan osuuden laskevan samalle tasolle kuin ennen. Ruoan ostaminen verkosta on monille nyt uusi normi, Mait Mäesalu sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut